Spanyolország
21:002024. július 09.
Franciaország
Hollandia
21:002024. július 10.
Anglia

Cáfolja a DVSC, hogy náluk folytatná a magyar válogatott csatára

2024. július 05. 11:05

Nem marad Dél-Koreában az Ulszannál Ádám Martin, aki akár újra az NB I-ben focizhat.

2024. július 05. 11:05

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

 

Egyre valószínűbb, hogy hazatér a labdarúgó NB I-be Ádám Martin, aki az utóbbi két évet Dél-Koreában töltötte az Ulszan Hyundai csapatánál. A 25-szörös válogatott csatár főszerepet játszott a németországi Európa-bajnokságon a skótok elleni győzelemben, ázsiai klubja azonban mégsem marasztalja. Sőt, állítólag már az utódját is megtalálta Yago Cariello személyében. Csütörtökön sokat sejtető fotót tett közzé Ádám az Instagram-sztorijában, ami arra enged következtetni, hogy valóban elhagyja Koreát. A képen a futballista egy étteremben tartózkodik, amihez odaírta, hogy „utolsó vacsora”, a szöveg mellé pedig egy dél-koreai zászlót is tett. Ebből egyértelműen arra lehet következtetni, hogy nem marad a távol-keleti országban.

Az Index információja szerint itthon folytatja Ádám Martin, s azt írta a lap, hogy a Debreceni VSC-vel tárgyal. Ezt a hírt több hazai sajtótermék átvette, így mi is, hogy a csatár és a menedzsere a DVSC egyeztet, sőt menedzserével együtt már látni is vélték őt Debrecenben. 

Azonban mindebből semmi sem igaz, jelezte a Magyar Nemzetnek Makray Balázs, a DVSC cégvezetője. 

A sportvezető, mint az újságnak elmondta, döbbenten olvasták az Ádám Martin Debrecenbe igazolásáról szóló híreket, ugyanis nem tárgyaltak a 25-szörös válogatott csatárral, sőt még csak tervben sem volt a szerződtetése. Makray furcsállja, hogyan kaphattak szárnyra ezek a hírek anélkül, hogy a klubot bárki is megkérdezte volna erről. Leszögezte, hogy a DVSC középcsatárként továbbra is a saját nevelésű játékosára, a 23 éves Bárány Donátra épít, aki az előző idényt nyolc góllal zárta az NB I-ben, emiatt sem jöhetett szóba Ádám leigazolása. Tehát az sem igaz, hogy a válogatott támadó szerződtetése azon múlik, hogy a klub főtámogatója, a Debrecenben működő EVE Energy Co., Ltd. kínai akkumulátorgyár megfinanszírozza-e az ügyletet. 

A Magyar Nemzet közben rábukkantunk arra a szurkolói bejegyzésre is, amely arról szól, hogy trolltámadás történt az Ádám Martin-ügyben, amelynek felült a sajtó. A debreceni futballcsapat szurkolói oldala, a Lokomotivblog.hu közölte a kifotózott képernyőképet, amelyen egy beszélgetés olvasható, miszerint csak vicceltek azzal, hogy a 29 éves csatárt Debrecenben látták, majd erről tényként közlő cikkek születtek. Íme:

Ádám Martin Debrecenben?
Fotó: Lokomotivblog.hu

Egyelőre tehát nem tudni, mi lesz a válogatott csatár sorsa. Az Index szerint amúgy egy másik NB I-es csapat is szerződtetheti Ádám Martint, a MOL által az év elején megvásárolt Újpest FC. A lilák egyelőre nem cáfolták ezt a hírt.

De bárhova is igazol Ádám, jól járhat vele az új klubja, ugyanis az Ulszan 2022 nyarán még 1,2 millió eurót fizetett a Paksnak érte, aki azóta két bajnoki címet szerzett Dél-Koreában. Most lejárt a szerződése, és ingyen megszerezhető. A támadó a magyar bajnokság 2021–2022-es idényében 31 találattal gólkirály lett. Az Ulszanban 67 tétmérkőzésen lépett pályára, 24 gólt lőtt, emellett pedig kilenc gólpasszt adott.

Nem Ádám Martin az egyetlen magyar válogatott játékos, aki az Európa-bajnokság után csapatot vált. Callum Styles játékára nem tartott igényt az angol másodosztályú Sunderland, így visszatért a harmadosztályba. Nagy Ádám még az Eb előtt váltott, s az olasz másodosztályú Spezia a kölcsönadás után végleg megvette a Pisától. 

A hírek arról szólnak,  hogy Sallai Roland is távozhat Freiburgból. 

A német Bild információja szerint a magyar támadó a kontinenstorna alatt több csapat figyelmét felhívta magára. Az 52-szeres válogatott futballista iránt érdeklődhet többek között a Bajnokok Ligájába kvalifikált Bologna, de az angol Premier League-ből, valamint a spanyol bajnokságból is lehetnek kérői. Sallai szerződés jövő nyáron lejár Freiburgban, így még pénzt kaphat érte a klubja, ha eladja.

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
chief Bromden
2024. július 05. 12:20
Nem hiányzik nekik 30 gól egy szezonban? :D
szintetikus
2024. július 05. 12:07
Örömmel adunk ennek a szakállas idiótának közpénzt ismét a zsebébe. XDDD
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!