Anglia
18:002024. július 06.
Svájc
Hollandia
21:002024. július 06.
Törökország

Íme a 10 legértékesebb magyar sportoló!

2024. július 03. 19:52

A Forbes listáján Szoboszlai Dominik is szerepel.

2024. július 03. 19:52
null

Nyitókép: Szoboszlai Dominik Instagram-oldala 

Ismét összeállította a legértékesebb magyar sportolók listáját a Forbes. Az üzleti lap egy 25 fős rangsort állított fel, ebből mutatjuk meg az első tíz helyzettet. A Forbes a tokiói olimpia óta eltelt időszak nemzetközi – válogatott és klub – eredményei alapján állította össze a listát, amely megmutatja, hogy

  • az elmúlt négy évben nemzetközi eredményeket elért, aktív magyar sportolók közül ki az, aki a leginkább tud olyan énmárkát építeni, amivel plusz bevételeket képes magának generálni
  • ki az, akiben erre nagy a potenciál.

 Az aktív sportolókat három szempont alapján vizsgálták: 

Sport-index: itt az elmúlt olimpiád nemzetközi dobogós eredményeit vették számításba klub- és válogatott szinten (a vizsgált időszak: 2021. szeptember – 2024. május). Plusz pontot ért az olimpiai dobogó és az is, ha valakinek több aktív éve van még hátra (mert ez nagyobb hirdetői érték). 

Közösségimédia-index: A rendszer a sportolók elmúlt 12 hónapos elérését mérte a különböző platformokon (a Facebook és az Instagram mellett most először a TikTok-ot is vizsgálták), a SentiOne adatbázisára építve, és ezek összesítését vették alapul, kiegészítve az elmúlt 12 hónap pozitív és semleges közösségi médiás megítélésének arányszámával, valamint a Meta felületein (Facebook és Instagram) mért elkötelezettségi mutatóval (engagement rate). 

Üzleti potenciál – szponzorok szavazatai: A legnagyobb, sport területén aktív hirdetőket (és egy ügynökséget) arra kérték, hogy egy 15-ös skálán pontozzák, mennyire mély és hosszú távú kapcsolatot építenének ki adott sportolókkal egy, a márka ismertségének növelését célzó kampányban. A sporteredmények alapján 30-asra szűkítették a listát, erre szavazhattak a következő cégek: Biotech USA, Decathlon, Mito, SPAR, OTP, Szerencsejáték Zrt., Mol, Telekom. A „zsűrihez” csatlakozott a lista tanácsadó partnere, a Deloitte is.


A tíz legértékesebb magyar sportoló 2024 júniusában
 

  1. Szoboszlai Dominik (először vezeti a listát egyedül)
  2. Szilágyi Áron ↑
  3. Gulácsi Péter ↑
  4. Hosszú Katinka ↓
  5. Schäfer András – Új!
  6. Milák Kristóf ↓
  7. Sallai Roland ↑
  8. Szalai Attila ↓
  9. Orbán Willi ↓
  10. Valter Attila ↑

A 25 LEGÉRTÉKESEBB MAGYAR SPORTOLÓ TELJES LISTÁJÁT ITT TEKINTHETI MEG>>>

Egy dolgot nem mutat meg a lista, mégpedig azt, hogy kik keresnek a legjobban. A sport-indexen keresztül közvetve persze ez is fontos és megjelenik. A rangsor inkább azt akarja megmutatni, hogy ki az, aki fel tudja magát építeni és maximalizálni tudja a sportkarrierjében lévő anyagi potenciált. Ebben lehet olyan sportoló is nagyon ügyes, aki nem a legnépszerűbb, legtöbb pénzt megmozgatni képes sportágban versenyez.

 

 

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-118
2024. július 05. 15:24
🍓 ️ ­É­r­­­t­­­é­­­k­­­e­l­d­­ ­­a­ ­­s­­­z­e­­­x­i­­ ­­p­­u­­­n­c­­­i­­­m­­a­­t­­ 👉 𝐖­­­𝐖­­𝐖­­­.­𝐗­­𝟏­𝟖­­.­­𝐅­­𝐔­­𝐍
Welszibard
2024. július 05. 09:28
70 milló EUR = 27 462 330 000. HUF azaz 27 ezer milliárd Forint. Ennyi ma Szoboszlai ára. Senki többet harmadszor?
antallmiki
2024. július 03. 20:21
A falábú Szoposzlai Domingó vezeti a listát. Szégyen, hogy olyan nevekkel lehet egy listán ez a gólképtelen buzi gyerek, mint Katinka, Sallai, Schafer vagy Szilágyi Áron. Az elmúlt évben a legnagyobb teljesítménye az volt, hogy fel tudott szállni a csapatot szállító buszra... 😂😂😂jajdekellemetlen😂😂😂
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!