„Cigányozás” az Eb-n: pénzbüntetést kapott az MLSZ a magyar szurkolók miatt

2024. július 25. 06:49

A rasszista megnyilvánulások szankciójaként az UEFA a magyar válogatott soron következő idegenbeli mérkőzésén nem engedélyezi a magyar szurkolóknak történő jegyértékesítést sem, azonban a büntetés végrehajtását kétéves próbaidőre felfüggeszti.

2024. július 25. 06:49
null

Nyitókép: MTI/EPA/Ronald Wittek

A júliusban lezárult Európa-bajnokság során az UEFA a magyar szurkolók sportszerűtlen viselkedése miatt, tárgyak (jellemzően poharak) pályára történő bedobálása, tűzijáték, pirotechnikai eszközök használata, valamint sporteseményekhez nem illő, provokatív üzenetek miatt a három csoportmérkőzésen összesen mintegy 38 millió Ft-nak megfelelő pénzbüntetést szabott ki. Egyidejűleg az UEFA arról is értesítette az MLSZ-t, hogy magyar szurkolók által elkövetett rasszista megnyilvánulások miatt is eljárást indított a magyar szövetséggel szemben” – jelezte közleményében a Magyar Labdarúgó Szövetség.

Ez utóbbi is nemrég zárult le: az európai szövetség fegyelmi testülete úgy ítélte meg, hogy rasszista vétség tárgyában szankcionálni kell a mieinket.

A testület a lefolytatott fegyelmi eljárás során bizonyítottnak ítélte meg, hogy a Németország és a Skócia elleni mérkőzésen a magyar szurkolók egy része sportszerűtlen magatartást tanúsított, amikor több alkalommal is „cigányozott”.

A rasszista megnyilvánulások szankciójaként az UEFA a magyar válogatott soron következő idegenbeli mérkőzésén nem engedélyezi a magyar szurkolóknak történő jegyértékesítést, azonban a büntetés végrehajtását kétéves próbaidőre felfüggeszti. Ezen kívül a határozat a magyar szövetséget 12 millió forintnak megfelelő pénzbüntetés megfizetésére kötelezi.

 

Összesen 126 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000061
2024. szeptember 06. 15:32
🍓 ️ ­­­É­­­r­t­­­é­­k­­e­­­l­­d­­­ ­a­­ ­s­z­­e­x­­­i­ ­p­­­u­­n­­c­­­i­m­a­­t­­ 👉 𝐖­𝐖­𝐖­.­­𝐗­𝟏­𝟖­­­.­­­𝐅­­­𝐔­­­𝐍
ekeke1
2024. július 25. 18:30
dave "Akkor most elmagyarázom a jelenlévőknek. Bármelyik meccsen lehet cigányozni." Hát akkor cigányozzatok bátran. Az UEFA meg majd röhög a markába és szórja a tízmilliós büntetéseket meg a zárt kapus meccseket, fő hogy ti megmutatjátok.Mert az ilyeneknek a seggükben is felyük van. Pont mint a nagypolitikában.
dave
2024. július 25. 13:30
Akkor most elmagyarázom a jelenlévőknek. Bármelyik meccsen lehet cigányozni. Ugyan is a cigányozás nem a bőrszint takarja, hanem az ellenfél játékos, csapat vagy bíró tűrhetetlen, sompolygó, álszent viselkedését tükrözi ( fetrengés, időhúzás, magyarázás, reklamálás, meg nem adott piros, sárga lapok stb..). Tehát egy viselkedési mintát tükröz, "cigányul viselkedik". Ez van..
vérgőz
2024. július 25. 09:46
én nem értem, hogy a szurkolók az ilyen miért nem szúrják ki és basszák szét ott helyben a köcsög provokátorokat... kicsit tessék jobban szervezni a bulit, fiúk! Mellesleg respekt, jól toljátok!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!