Az olimpiai megnyitó látványa önmagáért beszélt

2024. július 27. 14:04

A műsorvezetők meg csak hebegtek-hápogtak, próbáltak méltatlankodni és sértődötten cikizni mindent, de alapvetően ők voltak cikik. De nagyon.

2024. július 27. 14:04
FRANCE-OLYMPIC GAMES-PARIS OPENING CEREMONY-ILLUSTRATION-DIRECT FRANCE2
Vásárhelyi Mária
Vásárhelyi Mária
Facebook

Nyitókép: Hans Lucas via AFP

„Az állami propaganda média tudósítóinak alig leplezhető, kétségbeesett zavara volt a bonus track az olimpiai megnyitón! Bár igyekeztek elhallgatni, hogy az ünnep a humanizmus, a sokszinűség, a tolerancia, a szabadság, a szolidaritás, a természet szeretete és megóvása eszméi köré fonódott, a látvány önmagáért beszélt. A műsorvezetők meg csak hebegtek-hápogtak, próbáltak méltatlankodni és sértődötten cikizni mindent, de alapvetően ők voltak cikik. De nagyon. Mi pedig végignézhettük, hogy merre jár a modernitás, a progresszió, a kreativitás, az önirónia, a humanitás világa, aztán akinek volt kedve egy pillanatra átkapcsolhatott Tusványosra, hogy kijózanodjon. Én inkább az Eurosportra kapcsoltam át, hogy legalább erre a rövid időre európai polgárnak érezhessem magam.”

Ezt is ajánljuk a témában

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 179 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sosemvolt
2024. július 29. 17:13
Vajon mariska akkor is így tapsikolna, ha a menórához közelednének ilyen művészi színvonalon vagy az már tabu?
bokrosbirka
2024. július 29. 10:44
A lámpaernyős riskának nagyon tetszhetett türppapa kék kukaca!
ornagyornagy
2024. július 29. 10:38
Bravó, mariska, minden firkálmányoddal egyre mélyebbre túrod magad a moslékba!
Reszelő Aladár
2024. július 29. 08:47
Maris! Hogy is írta Arany János valamelyik verselemzését olvasva? “Gondolta a fene”? Felsoroltad a progresszív értékeket és mióta ezeket kell követned, azóta mindenben ezeket látod. Ez a pénteki megnyitó egy óriási tahóság volt, ha valami előtt mégis tisztelgett, az a francia mindenkit megsérteni képes türhő gúny. Büszkék a királyaik lefejezésére, az egyházellenességükre, a sztrájkjaikra, az ellenállásukra. Cserébe szaboltálják a vasutat is és teleszarják a Szajnát. Tényleg van mire büszkének lenniük.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!