Andrásfi Tibor óriási bravúr után a negyeddöntőben, Siklósi Gergely viszont balszerencsés vereséget szenvedett

2024. július 28. 16:23

A venezuelai Grabiel Lugo és a belga Neisser Loyola elleni asszó is az utolsó másodpercben dőlt el.

2024. július 28. 16:23
ANDRÁSFI Tibor

Nyitókép, fotó: MTI/Illyés Tibor

***

Pikáns összecsapásra került sor a legjobb nyolc közé jutásért férfi párbajtőrvívásban: Andrásfi Tibor azzal a Grabiel Lugóval került össze, aki az előző körben világbajnokunkat, Koch Mátét búcsúztatta.

A BSC vívója láthatóan tanult a venezuelai előző meccséből: nem engedte, hogy 27 éves riválisa meglépjen előle, sőt a remek összpontosítás révén 3-1-es előnyre tert szert. Végül 3-2-vel fordultunk a második harmadra, de az asszó kiegyenlítettségére jellemző: a következő kört 3-2-re – a venezuelai nyerte...

Jött a mindent eldöntő szakasz, amelyben mindenképpen valami meglepőt kellene húznia Andrásfinak. Mindenesetre a harmad egy együttes találattal indult, aztán Tibor került előnybe (7-6), de egy dulakodás végén a venezuelai egyenlített. 

Ezután 25 éves honfitársunktól talán egy jogos találatot vettek el, de ez sem zavarta meg őt: újra megrázta magát, és hosszú idő után újra kétpontos előnyre tett szert, de ezt viszonylag gyorsan kiegyenlítette Lugo.

Sajnos 28 másodperccel a vége előtt újra a venezuelai vette át a vezetést (11-12), de Tibor rögtön kiegyenlített. 

18 másodperc volt hátra, következhetett a sorsolás, Lugónak kellett kezdeményeznie, és Andrásfi megcsinálta: az utolsó pillanatban bevitte a győztes találatot, így  legjobb nyolc közé jutott!  

SIKLÓSI Gergely
Siklósi Gergely nemes küzdelem után vette a kalapját és búcsúzott... Fotó: MTI/Illyés Tibor

Ezt követte Siklósi Gergely a belga Neisser Loyola elleni asszója, amelyről sejteni lehetett: nem lez olyan sima, mint a cseh Jura ellen mérkőzéd. A belha az első kört 4-3-ra nyrte, de a második körben sajnos tovább növelte az előnyét (8-6), mindkét vívón lehetett látni: hatalmas a feszültség!

A harmadik harmad Gergely találatával kezdődött, de aztán az együttes találatok nem nekünk kedveztek. Hiába jött fel Siklósi, a belga mindig kitalált valai váratlant, de a hajrá a mi fiunknak sikerült jobban: 34 másodperccel a vége előtt újra egál (13-13) volt az állás, és ez is marad a végeredény. 

Jöhetett az egyperces ráadás, amelyben Siklósi volt a kezdeményezett, de 

6,2 másodperccel a vége előtt Neisser Loyola bevitte a döntő találatot, így a világranglista-vezető Koch Máté után a második helyezett is búcsúzott az egyéni küzdelmektől...  

 

 

Kapcsolódó cikkek a Olimpia 2024 aktában.

Összesen 63 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
rugbista
2024. július 28. 16:45
Nem balszerencse volt Siklósi veresége. Siklósi volt a kedvezményezett! A végén ha elhátrált volna, nagyon kevés ideje maradt volna a "belgának".
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!