Anglia
18:002024. július 06.
Svájc
Hollandia
21:002024. július 06.
Törökország

A tizenkettedik játékos

2024. július 03. 22:59

2024. július 03. 22:59
Euro 2024: Scotland - Hungary
Pálfy Dániel Ábel

Nyitókép: AFP / DPA / Marijan Murat 

Kiestünk az Európa-bajnokságból. Pontosabban nem jutottunk be a nyolcaddöntőbe. A magyar társadalom jó részének reakciója pedig megint hasonló volt, mint évtizedek óta egy-egy vereséget követően. Szó szerinti idézetek következnek: „túlfizetett bohócok”, „komoly csapatok ellen nem tudunk eredményt elérni” (ezt legalább az Anglia elleni négygólos győzelem óta senki nem veszi komolyan), „az Eb megmutatta, mennyit érünk”, „elértük a csúcsot, ennél többet nem lehet ebből a válogatottból kihozni”.

Mindez azok után, hogy két meccsen kétgólos vereséget szenvedtünk az azóta a negyeddöntőbe jutó, azaz Európa nyolc legjobb együttese közé kerülő német és svájci válogatottól, majd egy utolsó pillanatban rúgott góllal három pontot szereztünk a skótok ellen. És itt álljunk meg egy kicsit! Mert számtalan téren fejlődött a magyar labdarúgó-válogatott az előző évtizedben – és főként Marco Rossi regnálásának hat évében. Fejlődtünk taktikai szempontból, több topjátékosunk van, mint korábban, de ez utóbbi mérkőzésen megmutatkozott a legfontosabb előrelépés: a mentális fejlődés. 

Ez a tartalom csak előfizetők részére elérhető.
Már előfizetőnk?

Kapcsolódó cikkek a Foci Eb 2024 aktában.

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-118
2024. július 05. 15:24
🍓 ️ ­­­É­r­t­é­­­k­­e­l­d­­­ ­­­a­­­ ­s­z­­­e­­x­­i­ ­p­u­­­n­­­c­­i­­­m­a­­­t­­­ 👉 𝐖­­­𝐖­­­𝐖­­.­­𝐗­­­𝟏­𝟖­­­.­𝐅­𝐔­­­𝐍
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!