A szlovák olimpiai csapat képviselője bojkottálja a záróünnepséget

2024. július 31. 22:32

„Ez az olimpia örökre emlékezetes marad a normális világban... mert visszaélt a sport szépségével, és progresszív politikai színházzá változtatta” – jelentette ki Tomás Taraba.

2024. július 31. 22:32
null

Nyitókép: Mauro Pimentel/Getty Images

A szlovák miniszterelnök-helyettes elítéli a „progresszív politikai színházat” a párizsi megnyitó ünnepségen. Tomás Taraba szlovák miniszterelnök-helyettes kijelentette, 

hogy a 2024-es párizsi olimpia záróünnepségét kihagyja a „deviáns dekadencia visszataszító szimbólumai” miatt, amelyeknek szemtanúja volt a pénteki megnyitó ünnepségen.

A francia fővárosban, a Szajna mentén rendezett műsor egy pontján transzfesztiták és egy kék testfestéket viselő, a bor görög istenét ábrázolni hivatott, tálcán fekvő férfi szerepelt. Francia, amerikai és oroszországi keresztény szervezetek szerint az előadás sértette vallásukat azzal, hogy az utolsó vacsora híres ábrázolását parodizálta – adta hírül a Politico

Az olimpia szervezői vasárnap bocsánatot kértek, bár tagadták a sértő szándékot. Thomas Jolly, az esemény művészeti igazgatója a BFM francia hírcsatornának nyilatkozva elmondta, hogy az előadásnak nem volt célja a kereszténység megsértése. „Soha nem fogják megtalálni bennem azt a vágyat, hogy bárkit is kigúnyoljak és becsméreljek” – mondta Jolly.

Úgy volt, hogy én képviselem Szlovákiát a záróünnepségen” – nyilatkozta Tomás Taraba.  

De ez az olimpia örökre emlékezetes marad a normális világban... mert visszaélt a sport szépségével, és progresszív politikai színházzá változtatta”

– tette hozzá a politikus. „Ezért úgy döntöttem, hogy nem veszek részt a záróünnepségen” – zárta gondolatait. 

 

 

 

 

Összesen 168 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nempolitizalok-0
2024. augusztus 01. 12:24
És mi???????
lauderstenonis-2
2024. augusztus 01. 11:30
Senkinek sem fogsz hiányozni.
makapaka2
2024. augusztus 01. 11:06
Jól teszik. Nem kizárt, hogy a záró ünnepséget is hasonló undormány stílusban tervezték lebonyolítani.
2024. augusztus 01. 10:46 Szerkesztve
"Az olimpia szervezői vasárnap bocsánatot kértek, bár tagadták a sértő szándékot." Páholyosok egymás közt. A heterorandiba bepiszkító buzi, a fejét a kezében tartó Mária Antoinette és a szakállas, női ruhában vonagló fazon képe beégett a retinámba. Eddig bírtam, aztán kikapcsoltam, így az woke-os Utolsó vacsoráról lemaradtam, meg a kék heréjű mókusról is. A szlovák úrnak igaza van. Jó ettől a világtól elkülönülni, és jó elkülöníteni nemcsak az olimpiát, de a saját világunkat is!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!