A szemerkélő eső szedte az áldozatait a hungaroringi időmérőn (VIDEÓ)

2024. július 20. 18:04

McLarenes első sorral rajtol a 39. Formula–1-es Magyar Nagydíj vasárnap a mogyoródi versenypályán.

2024. július 20. 18:04

Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

Ahogy várható volt, az időjárás, az eső megkavarta a 39. Magyar Nagydíj időmérőjét. Nagyjából egy órával a szombati helyosztó előtt elkezdett szemerkélni a Hungaroringen

Komoly csapadék nem esett, de éppen annyi, hogy a kvalifikáció kezdetére vizes legyen a pálya. 

Már ekkor sejteni lehetett, hogy lesz meglepetés, 

kiesés az időmérőn. És lett is már az elején, az első szakaszban a Williams amerikai versenyzője, Logan Sargeant az egyes kanyarnál fékezte el a kocsiját, és nekicsúszott a falnak, de tovább tudott menni, s végül bejutott a Q2-be is.

Ezt is ajánljuk a témában

Nem úgy a Red Bull utóbbi időben bukdácsoló mexikói versenyzője. Sergio Pérez a fokozódó esőben nagyot hibázott, a 8. kanyarnál ráment a vizes rázókőre, amitől megpördült és a gumifalba csapódott. Annyira összetörte a versenyautóját, hogy le is kellett állítani a kvalifikációt. Pérez Silverstone után a Hungaroringen is az időmérő első szakaszában dobta el a Red Bullt, s esett ki. A sofőrnek baja nem lett, de az autót este újra kell építeni a vasárnapi Grand Prix-re.

Közben egyre hangosabbak azok a pletykák, hogy a nyári szünet után az osztrák istálló elköszönhet a mexikóitól. A Red Bull Racing főtanácsadója, Helmut Marko is ezt erősítette meg Mogyoródon az ausztriai közszolgálati televíziónak, az ORF-nek.

Megvárjuk még, hogyan alakul ez a két utolsó verseny a nyári szünet előtt, aztán összeülünk és eldöntjük, miként folytassuk utána. Ez a két futam döntő fontosságú. Meglátjuk, hogy Sergio visszatalál-e a formájához”

– nyilatkozta Marko. A hungaroringi hibáját elnézve, egyelőre nem. Bár a közelmúltban hosszabbított a Red Bull a mexikóival a következő évre, a tanácsadó nyomatékosította, ez a szerződés nem sokat segít a latin-amerikai pilótán, ha a teljesítménye nem megfelelő. Simán elköszönhetnek tőle a Belga Nagydíj után a nyári szünetben.

Az időmérő első szakaszának másik meglepetése az volt, hogy George Russell is kiesett, de ő szimplán csak lassabb volt az élmezőnynél. A Mercedes brit sofőrje a 17. helyen végzett. Az eső közben elállt, és ezzel a váratlan eseményeknek is vége szakadt. Egészen a harmadik szakaszig, amikor újra elkezdett esni Mogyoródon, ami egy újabb pilóta korai búcsúját hozta.

A Q3 végen Cunoda Juki a 6. kanyar előtt csúnyán elszállt

és összetörte a Visa RB-t, emiatt piros zászlóval ismét megszakították az időmérőt.

Személyi sérülés szerencsére nem történt, az anyagi kár azonban itt is jelentős.

A szombati kvalifikációt Lando Norris, a McLaren brit versenyzője nyerte, így a vasárnapi futamon ő rajtolhat majd az élről. A 24 éves pilótának ez az idei második, pályafutása harmadik pole pozíciója az F1-ben. 

Mellőle csapattársa, a másodikként záró Oscar Piastri indulhat, míg a harmadik rajthelyet a címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen (Red Bull) szerezte meg.

A 70 körös 39. Magyar Nagydíj vasárnap 15 órakor kezdődik a Hungaroringen.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 66 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000061
2024. szeptember 06. 15:31
🍓 ️ ­­­É­­r­­­t­­é­­­k­e­­l­­­d­­ ­­­a­ ­s­­­z­­e­­­x­­i­ ­­p­­u­­n­­­c­­i­­m­a­t­­­ 👉 𝐖­­­𝐖­𝐖­­.­­𝐗­­𝟏­𝟖­.­­­𝐅­­­𝐔­­­𝐍
EX_Terminator
2024. július 20. 20:07
Kell még, esetleg abból a fajtából ami egész városokat képes a földdel egyenlővé tenni? CSAK SZÓLJATOK!
Pandaka pygmaea
2024. július 20. 18:51
Nekem nyolc, csak Hamilton essen ki a picsába még idejekorán.
rasdi1
2024. július 20. 18:34
Minden "zöld" dumát hamisnak érzek, ameddig ez a vándorcirkusz működik. (Nem is csak a kipuffogtatott gázmennyiség, hanem a "járulékos" környezetterhelések.) Meg van néhány társa. Teszem azt a "turisztikai" célú űrrepülések.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!