Cseh Köztársaság
21:002024. június 26.
Törökország
Grúzia
21:002024. június 26.
Portugália

Xherdan Shakiri: Kemény meccsre számítok, mert a magyaroknak jó képességű futballistáik vannak

2024. június 13. 15:41

Sokan lebecsülik a magyar csapatot, pedig nem kellene – véli a 123-szoros svájci válogatott labdarúgó.

2024. június 13. 15:41
null

Nyitókép: MTI/Illyés Tibor 

Xherdan Shakiri, a 123-szoros svájci válogatott játékos a szombati, magyarok elleni mérkőzés előtt nyilatkozott a Nemzeti Sportnak, amiben elmondta azt is, hogy sokan lebecsülik a válogatottunkat, pedig nem kellene. 

Shakiri azzal kezdte, hogy milyen pozícióban fog szerepelni és, hogy mennyi lehetőségre számít az Eb-n. 

Az erről zajló vitát kissé kellemetlennek tartom. Minden profi futballista, akit az Európa-bajnokságra neveznek, kilencven percet akar a pályán tölteni, nem csupán ötvenet vagy hatvanat. Máskülönben nem is lehet a válogatottban hozzálátni a munkához, készen kell állni a bevetésre. A legvégén úgyis Murat Yakin szövetségi kapitány dönt a felállásról, az összetételről. Az ő tiszte eldönteni, ki mennyit játszik, nekünk, labdarúgóknak pedig el kell fogadnunk a döntését, legyen az számunkra kedvező vagy sem. Azért vagyok itt, hogy segítsek a csapatnak valami nagyot elérni a tornán, és ha nem leszek a kezdő tizenegy tagja, akkor is mindent megteszek, hogy az együttes hasznára váljak” – mondta a 32 éves futballista. 

Arról, hogy rutinja miatt hogyan terelgeti a fiatalokat, és hogy mekkora nyomást érez magán, a következőket mondta. 

Ha valami nem tetszik, jelzem nekik, de jó a kapcsolatom velük, ellátom őket tanácsokkal. Odafigyelünk arra, ne kerüljenek nagyobb belső nyomás alá, így is eleget helyez rájuk a média. Nem szabad sokat agyalniuk a helyzeten, élvezniük kell a tornát, nyugodtnak kell maradniuk, ha jól akarnak teljesíteni. Gyakran kérdezgetnek, ezúttal mivel rukkolok majd ki, ezért mondhatni, érzek egy kis nyomást, de csapatként kell eredményesnek lennünk. A hangulat nagyon jó a válogatottban, át kell mentenünk a csoportkörös küzdelmekre, amely közel sem lesz annyira egyszerű, mint azt sokan vélik. Erős ellenfelekkel csapunk össze, kilencven perc alatt pedig bármi megtörténhet.

Shakiri kitért Svájc szombati ellenfelére, Magyarországra is. 

Sokan lebecsülik a magyar csapatot, pedig nem kellene, mert az elmúlt években sok hasznos tapasztalatot szerezve nagy tornákra jutott ki.

„Kemény meccsre számítok, mert a magyaroknak jó képességű futballistáik vannak, akik ellen nem túl kellemes játszani, tudnak futballozni. Nagy küzdelemre számítok, ők is jó eredménnyel akarják kezdeni az Európa-bajnokságot. Az ilyen meccseknek nincs nagy esélyese, szóval, fel kell készülnünk. Ismerjük a saját erősségeinket, s ha kihozunk magunkból, jó esélyünk lehet Magyarország legyőzésére, de az is benne van a pakliban, hogy ilyen kaliberű együttestől vereséget szenvedünk” – zárta a gondolatot. 

A teljes interjút itt elolvashatja. 

 

 

Töltődjön fel a Mandinerrel!

Kapcsolódó cikkek a Foci Eb 2024 aktában.

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
backstablive
2024. június 13. 16:32
Picsa kèpü siptàr.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!