Svájc
18:002024. június 29.
Olaszország
Németország
21:002024. június 29.
Dánia

Visszaszólt Kylian Mbappénak a francia jobboldali politikus!

2024. június 19. 08:51

Jordan Bardella szerint nem csak a labdarúgókat, minden szavazót tisztelni kell.

2024. június 19. 08:51
MBAPPÉ, Kylian

Fotó: MTI/EPA Sarah Meyssonnier  

A The Guardian arról ír, hogy a francia szélsőjobboldali vezető, Jordan Bardella bírálta Kylian Mbappé labdarúgót amiatt, hogy felszólította a fiatalokat, hogy szavazzanak a „szélsőségek” ellen a havi parlamenti választásokon.

„Nagyon tisztelem labdarúgóinkat, legyen szó Marcus Thuramról vagy Kylian Mbappéról , akik a futball ikonjai és a fiatalok ikonjai…

De tisztelnünk kell a franciákat, tisztelnünk kell mindenki szavazatát

– mondta Bardella kedden a CNews TV-nek.

A gallok Ausztria elleni, idei első Eb-mérkőzésük előestéjén (amikor Emmanuel Macron elnök többek szerint sokkoló döntést hozott az előrehozott választások kiírásáról, és ezzel egyfajta politikai zűrzavart keltett), 

Mbappé arra figyelmeztetett, hogy „a szélsőségek kopogtatnak a hatalom ajtaján”.

Franciaország népszerű kapitányának megjegyzése a csapat támadója, Marcus Thuram megnyilvánulását követte, aki arra buzdította az embereket, hogy „naponta harcoljanak”, hogy megakadályozzák a Bardella Nemzeti Rally (RN) hatalomra jutását.

MBAPPÉ, Kylian
Kylian Mbappé (balra) szerint is mindenkinek jár a tisztelet Fotó: MTI/EPA Friedemann Vogel

Mbappé nem nevezte meg az RN-t, de azt mondta, hogy ugyanazokat az értékeket és álláspontokat támogatja, mint Thuram. 

Ellenzem a szélsőséges nézeteket és az embereket megosztó eszméket. Büszke akarok lenni arra, hogy Franciaországot képviselhetem; Nem akarok olyan országot képviselni, amely nem felel meg az értékeimnek vagy a mi értékeinknek” – jelentette ki határozottan Kylian Mbappé.

Közben a Francia Labdarúgó Szövetség elnöke, Philippe Diallo a csapat németországi táborában tartott sajtótájékoztatón elmondta, hogy a játékosok szabadon elmondhatják véleményüket. Arra kérte a politikai pártokat, hogy ezeket a megjegyzéseket ne használják fel saját javukra.

 

Kapcsolódó cikkek a Foci Eb 2024 aktában.

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-100
2024. június 27. 08:16
🍓 ️ ­­É­­­r­­­t­­é­­k­e­l­­­d­­ ­a­­ ­s­z­­­e­­­x­i­­­ ­­­p­­u­n­­c­­i­m­­a­­­t­­­ 👉 𝐖­­𝐖­­­𝐖­­­.­𝐗­­­𝟏­𝟖­­.­𝐅­­­𝐔­­𝐍
Geza2
2024. június 19. 14:30
"Ellenzem a szélsőséges nézeteket és az embereket megosztó eszméket." Jól értem? Az lmbtq-val, woke-kal, meg a komcsilkal van baja? :-)
megmond6tom
2024. június 19. 13:47
"Nem akarok olyan országot képviselni, amely nem felel meg az értékeimnek..." Akkor ne képviseld. Ez az ország tette lehetővé hogy jól, sőt nagyon jól élj. Ha nem tetszik lehet visszamenni Algériába vagy Kamerunba. Banánfa mindkét helyen van, te nagyképű f@sz...
hivor
2024. június 19. 12:28
Mbappé menjen vissza a fára, majd küldünk neki banánt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!