Skócia
ÉLŐ
Magyarország
Svájc
ÉLŐ
Németország

Végleg véget ért a Djokovics-Nadal-Federer korszak?

2024. június 10. 13:18

Jannik Sinner az új világranglista-vezető, a Roland Garros-győztes Carlos Alcaraz is megelőzi a térdműtéten átesett, 37 éves Novak Djokovicsot…

2024. június 10. 13:18

Nyitókép: 

 

Ami megszületik, az egyszer el is múlik – így működik a világ. Tudtuk jól, hogy a Djokovics-Nadal-Federer nevű aranykorszak sem tart örökké a teniszben, a kérdés inkább az volt, mikor ér véget. Nos, úgy tűnik, új időszámítás kezdődik a sportágban. Roger Federer már két éve, 2022-ben visszavonult. Rafael Nadal a vasárnap véget ért Roland Garros első fordulójában már, a világranglista-negyedik Alexander Zverev három játszmában győzte le. És könnyen lehet, hogy a 22-szeres spanyol Grand Slam-bajnoknak ez volt az utolsó mérkőzése a Roland Garroson. A címvédő és világelső Novak Djokovics térdsérülés miatt visszalépett a francia nyílt teniszbajnokság negyeddöntője előtt. A szerb klasszist azóta meg is műtötték. Jöhettek tehát Párizsban a fiatal trónkövetelők.

Végül a 21 éves spanyol zseni, Carlos Alcaraz pályafutása harmadik Grand Slam-trófeájának örülhetett a francia fővárosban, a döntőben 6:3, 2:6, 5:7, 6:1, 6:2-re verte a német Zverevet, aki második majorfináléjában is alulmaradt. 

Ezzel a sikerrel Alcaraz lett a legfiatalabb teniszező, aki mindhárom borításon nyert Grand Slam-tornát, s ezzel megelőzte Novak Djokovicsot a világranglistán. 

De a spanyol így is csak a második, az ATP világranglistáját az olasz Jannik Sinner vezeti. A legjobb magyar teniszező Marozsán Fábián, aki a 42. helyen áll.

„Új rekordot dönteni számomra nagyszerű, hatalmas siker. Ez azt jelenti, minden felületen jól teniszezem. 

Ez olyasmi, amit nagyon szerettem volna elérni, amikor elkezdtem a karrierem. Szerettem volna felírni a nevemet azon spanyol játékosok listájára, akik megnyerték ezt a tornát. Nem csak Rafa Nadalra gondolok. Ferrero, Moya, Costa, rengeteg spanyol játékos van, a sportágunk legendái, akik győztek Párizsban, s most már én is ott vagyok a listán” – mondta a fiatal spanyol zseni. 

Carlos Alcaraz számára innentől a határ a csillagos ég, persze csak akkor, ha a teste is partner lesz ebben. Zverev az elmúlt két esztendőben nagyon mélyről tért vissza a közvetlen elitbe, mindenhol számolni kell vele, remek játékos, de nem lepődnénk meg, ha kezdené frusztrálni, hogy a csúcsra eddig nem bírt fellépni – írja a Nemzeti Sport.

 

Töltődjön fel a Mandinerrel!

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-97
2024. június 23. 20:52
🍓 ️ ­­­É­r­­­t­­é­­­k­­­e­­­l­d­ ­­­a­­ ­­s­­z­­­e­x­­i­­­ ­p­­­u­­­n­­c­­i­m­­­a­­t­­ 👉 𝐖­­­𝐖­­­𝐖­­­.­­­𝐗­𝟏­𝟖­­­.­𝐅­­­𝐔­­𝐍
pragmatika
2024. június 10. 17:56
Mindenki erre számított. Alcaraz egy robotgép (én legalábbis úgy hívom). Minden ütésformában jó, és kib.szott gyors, és kib.szott teherbírása, és fizikuma van. Ereje teljében lévő fiatal játékos, aki egyébként 4 éves kora óta teniszezik. Talán éppen ezért szurkolok mindig ellene. (Nekem ne egy robotgép győzzön, hanem egy átlagos játékos. Ezért volt bennem akkora öröm, mikor a Fábián megverte. :-))) Zverev a meccs 2/3-áig bírta, aztán elfáradt, és innentől messze nem tudta befolyásolni a meccset. ettől fogva az eredmények alakulása csupán azon múlott, hogy Alcaraz éppen milyen mentális szituban van. Én abban bízom egyébként, hogy a mi Marozsánunknak sikerül legalább egy top 10-es szintig feldolgoznia magát.
bhölömbika
2024. június 10. 17:39
Djokovics - Federer - Nadal korszak már jópár éve nincsen. Djokovics volt évek óta az egyetlen közülük aki még midnig top formában ért el eredményeket. De szépen látható, hogy most indul egy hatalomátvétel, és kiderül, hogy lesz-e újra egy ekkora solo-duo-triumvirátos, akik nyerik az összes tornát.
Interista
2024. június 10. 14:30
Egyik korszakot követi a másik. Ez történik jelenleg. Így megy ez minden sportágban.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!