A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Végleg véget ért a Djokovics-Nadal-Federer korszak?

2024. június 10. 13:18

Jannik Sinner az új világranglista-vezető, a Roland Garros-győztes Carlos Alcaraz is megelőzi a térdműtéten átesett, 37 éves Novak Djokovicsot…

2024. június 10. 13:18

Nyitókép: 

 

Ami megszületik, az egyszer el is múlik – így működik a világ. Tudtuk jól, hogy a Djokovics-Nadal-Federer nevű aranykorszak sem tart örökké a teniszben, a kérdés inkább az volt, mikor ér véget. Nos, úgy tűnik, új időszámítás kezdődik a sportágban. Roger Federer már két éve, 2022-ben visszavonult. Rafael Nadal a vasárnap véget ért Roland Garros első fordulójában már, a világranglista-negyedik Alexander Zverev három játszmában győzte le. És könnyen lehet, hogy a 22-szeres spanyol Grand Slam-bajnoknak ez volt az utolsó mérkőzése a Roland Garroson. A címvédő és világelső Novak Djokovics térdsérülés miatt visszalépett a francia nyílt teniszbajnokság negyeddöntője előtt. A szerb klasszist azóta meg is műtötték. Jöhettek tehát Párizsban a fiatal trónkövetelők.

Végül a 21 éves spanyol zseni, Carlos Alcaraz pályafutása harmadik Grand Slam-trófeájának örülhetett a francia fővárosban, a döntőben 6:3, 2:6, 5:7, 6:1, 6:2-re verte a német Zverevet, aki második majorfináléjában is alulmaradt. 

Ezzel a sikerrel Alcaraz lett a legfiatalabb teniszező, aki mindhárom borításon nyert Grand Slam-tornát, s ezzel megelőzte Novak Djokovicsot a világranglistán. 

De a spanyol így is csak a második, az ATP világranglistáját az olasz Jannik Sinner vezeti. A legjobb magyar teniszező Marozsán Fábián, aki a 42. helyen áll.

„Új rekordot dönteni számomra nagyszerű, hatalmas siker. Ez azt jelenti, minden felületen jól teniszezem. 

Ez olyasmi, amit nagyon szerettem volna elérni, amikor elkezdtem a karrierem. Szerettem volna felírni a nevemet azon spanyol játékosok listájára, akik megnyerték ezt a tornát. Nem csak Rafa Nadalra gondolok. Ferrero, Moya, Costa, rengeteg spanyol játékos van, a sportágunk legendái, akik győztek Párizsban, s most már én is ott vagyok a listán” – mondta a fiatal spanyol zseni. 

Carlos Alcaraz számára innentől a határ a csillagos ég, persze csak akkor, ha a teste is partner lesz ebben. Zverev az elmúlt két esztendőben nagyon mélyről tért vissza a közvetlen elitbe, mindenhol számolni kell vele, remek játékos, de nem lepődnénk meg, ha kezdené frusztrálni, hogy a csúcsra eddig nem bírt fellépni – írja a Nemzeti Sport.

 

Összesen 39 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pragmatika
2024. június 10. 17:56
Mindenki erre számított. Alcaraz egy robotgép (én legalábbis úgy hívom). Minden ütésformában jó, és kib.szott gyors, és kib.szott teherbírása, és fizikuma van. Ereje teljében lévő fiatal játékos, aki egyébként 4 éves kora óta teniszezik. Talán éppen ezért szurkolok mindig ellene. (Nekem ne egy robotgép győzzön, hanem egy átlagos játékos. Ezért volt bennem akkora öröm, mikor a Fábián megverte. :-))) Zverev a meccs 2/3-áig bírta, aztán elfáradt, és innentől messze nem tudta befolyásolni a meccset. ettől fogva az eredmények alakulása csupán azon múlott, hogy Alcaraz éppen milyen mentális szituban van. Én abban bízom egyébként, hogy a mi Marozsánunknak sikerül legalább egy top 10-es szintig feldolgoznia magát.
Interista
2024. június 10. 14:30
Egyik korszakot követi a másik. Ez történik jelenleg. Így megy ez minden sportágban.
Jack Reynor
2024. június 10. 13:41
proba
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!
Mindent egy helyen az olimpiáról