Ukrajna
18:002024. június 26.
Belgium
Szlovákia
18:002024. június 26.
Románia

Romániából érkezik a Telekom-Veszprém új edzője

2024. június 04. 11:38

A háromszoros BL-győztes trénert kivásárolja a szerződéséből a veszprémi egyesület.

2024. június 04. 11:38
25 May 2024, Hamburg: Handball: EHF European League, SG Flensburg-Handewitt - Dinamo Bucharest, Final Four, semi-final, Barclays Arena. Bucharest coach Xavi Pascual.

Nyitókép: Noah Wedel / dpa / AFP 

A spanyol Xavi Pascual lesz a Telekom Veszprém új edzője – írja a román Fanatik cikkére hivatkozva a 24.hu. A lap úgy tudja, hogy a spanyol trénert nyáron kivásárolja a  Dinamo Bukarest kézilabdacsapatától a bakonyi együttes. „Xavi Pascual távozik, komoly ajánlatot kapott Veszprémből. Az egyetlen kérdés a kivásárlási ára, mi mást gondolunk, mint amit a magyarok ajánlottak. De nincs esélye, hogy megtartsuk, és nem is lenne helyes. 

Magyarországon sokkal nagyobb összegből igazolhatna, és már vannak olyan játékosok a keretben, akikkel Barcelonában együtt dolgozott”

 – idézi a lap Ionut Popát, a román klub elnökét.

A hírek szerint a Telekom-Veszprém 200 ezer eurót fizet a trénerért, négyéves szerződést köt vele amelyben, havi 30 ezer eurós (közel 12 millió forintos) fizetés szerepel, és elvárás vele szemben, hogy két éven belül Bajnokok Ligáját nyerjen a csapattal. A GSP értesülései szerint a horvát irányító, Luka Cindric is követheti edzőjét Veszprémbe.

Xavi Pascual a Barcelonát tizenegy alkalommal vezette spanyol bajnoki címre, mellette a többi közt három Bajnokok Ligáját nyert a csapattal. 

Volt játékosa Nagy László is, a veszprémi klub sportigazgatója.

Az új edző érkezésével talán csillapodik valamelyest a szurkolók dühe, akik legutóbb már tüntetést szerveztek a klub vezetése ellen

Ezt is ajánljuk a témában

 

Töltődjön fel a Mandinerrel!

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gyaloggos
2024. június 04. 13:55
AZT azonban nem tartom kizártnak, hogy ILICS lesz még majd a Veszprém edzője, néhány év múlva. SOK SIKERT neki edzőként is
gyaloggos
2024. június 04. 13:54
JA! AZ EGYIK szemem sírt, a MÁSIK meg nevetett, amikor olvastam tegnap a hírt. ILICSET nagyon kedveltem átlövőként is, meg EDZŐKÉNT jól mentek tulajdonképpen a dolgok vele. A MAGDEBURG elleni győzelem Magdeburgban, és utána sem voltak gondok, csak aaz az AALBORG elleni kiesés, MEGPECSÉTELTE MOMIR sorsát. ÉRTHETŐ, megérthető, hogy EDZŐT vált a Veszprém, és NAGYON jó döntésnek tűnik, PASCUAL tényleg a legjobb edzők között, EGÉSZEN káprázatos eredményekkel!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!