Törökország
18:002024. június 18.
Grúzia
Portugália
21:002024. június 18.
Cseh Köztársaság

Reagált a külügy a botrányos repülőgép-késésre

2024. június 15. 12:07

A magyar szurkolók gyakorlatilag őrjöngenek, félnek, hogy időben odaérnek-e vagy sem.

2024. június 15. 12:07
WizzAir Airbus A321 Departing From Eindhoven Airport

Nyitókép: NurPhoto via AFP

A Wizz Air a mai napon Budapestről négy, Debrecenből egy szurkolói járatot indított Kölnbe, a labdarúgó Európa-bajnokság mai mérkőzésére. A repülőgépek hajnalban, a tervezett időben elindultak, és már meg is érkeztek a célállomásra

 – írta közleményében a légitársaság.

„A légitársaság ma délelőtti, menetrendszerinti, Dortmundba tartó járata a nemzetközi légi közlekedési kapacitáshiányok miatt azonban csak késve tud elindulni, így azok a meccsre tartó utasok, aki a szurkolói járat helyett erre váltottak jegyet, a menetrendhez képest késve érkeznek Dortmundba” – állt a közleményben a késésről, ami miatt őrjöngenek a magyar szurkolók.

Ezt is ajánljuk a témában

A külügyminisztérium közleményben reagált lapunknak, amelyben Paczolay Máté külügyi szóvivő kifejtette, „kollégáinkhoz is érkezett segítségkérés a konzuli ügyeleten. A segítséget kérő szurkolókat tájékoztattuk a különböző személyszállító cégek elérhetőségeiről és személyesen is felvettük ezen cégekkel a kapcsolatot, hogy biztosan a magyarok rendelkezésére álljanak. A legfontosabb, hogy Kölnben a stadionnál lévő konzulok külön készülnek a járatkésésben érintett szurkolók érkezésére, hogy biztosítva legyen a mielőbbi bejutás számukra.”

Információink szerint a WizzAir a járatkésés miatt két buszt szervez a magyar a szurkolóknak, hogy lehetőleg mindannyian és még időben eljussanak Kölnbe”. 

 

Kapcsolódó cikkek a Foci Eb 2024 aktában.

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bodrigyuri
2024. június 15. 17:48
Nagyon ki akartak érni a 3:1-re. De hát a fapad és a fodbal ilyen.
xerxesz
2024. június 15. 16:38
ugye, ez az a társaság, amelyik csődbe vitte a malévot a feljelentése kapcsán... amit gyf "kiváló" gazdaságpolitikája eredményezett... persze, a lufthansa, ugyanilyen állami támogatás kapcsán, nem kapott hasonló büntetést, így még mindig röpködnek a gépei... bepalizza a szurkolói járatokkal a drukkereket, jóval magasabb árakért, mint egy átlagos állami légitársaság, aztán magasról tesz rá, hogy menetrendszerinti járatai elinduljanak... a repülés mindenkié... az, b@szdmeg... hogy ott b@ssza szájba magát a kib@szott wizzair...
amentet
2024. június 15. 15:30
Sok köcsög szarházi, nem örjöngeni kell hanem időben elindulni
pugacsov-0
2024. június 15. 15:01
A selyemmajom megérkezett ?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!