Franciaország
18:002024. június 25.
Lengyelország
Hollandia
18:002024. június 25.
Ausztria

Nem hozott meglepetést a hölgyek döntője a Roland Garroson

2024. június 08. 16:49

A világelső Iga Swiatek nyerte meg a női egyes küzdelmeit a francia nyílt teniszbajnokságon, mivel a szombati fináléban könnyedén legyőzte az olasz Jasmine Paolinit, ezzel megszerezte ötödik Grand Slam-serlegét.

2024. június 08. 16:49

Nyitókép: Tim Goode/Getty Images

 

A kettejük egymás elleni mérlegében 2-0-ra vezető lengyel játékos, aki ötödik Grand Slam-fináléján szerepelt, háromszoros párizsi bajnokként egyértelmű favoritja volt a finálénak. A 28 éves Paolini eddigi legjobb GS-eredménye egy Australian Open-nyolcaddöntő volt, először mégis ő vette el bátor játékkal ellenfele adogatását 1:1-nél. Nem sokáig örülhetett azonban, mert a varsói sportoló, aki a második fordulóban meccslabdát hárítva verte a japán Oszaka Naomit, rögtön visszabrékelt. Swiatek koncentráltabban kezdett ütni, ő irányította a meccset, majd 36 perc elteltével már szettelőnyben volt – írja az MTI.

A folytatásban a lengyel felmenőkkel is rendelkező, mindössze 163 centis olasz minden tudását mozgósította, hogy tartsa a lépést Swiatekkel, aki 3:0-nál sorozatban nyolc nyert gémnél tartott. A világranglistán 12. Paolini ekkor már labdamenetet is alig nyert,

 a vártnál egyoldalúbb finálé csupán 68 percig tartott.

A Roland Garroson 22. tornagyőzelmét begyűjtő Swiatek pályafutása ötödik Grand Slam-trófeája, a Suzanne Lenglen Kupa mellé 2,4 millió eurót (948 millió forint) kap.
 

Roland Garros, női egyes döntő:

Iga Swiatek (lengyel, 1.)-Jasmine Paolini (olasz, 12.) 6:2, 6:1

 

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-99
2024. június 24. 23:32
🍓 ️ ­É­­­r­t­é­­k­e­­­l­­­d­ ­­­a­­ ­­s­z­­­e­x­i­ ­­­p­u­­n­­­c­­i­­­m­a­t­­­ 👉 𝐖­𝐖­­­𝐖­.­­𝐗­𝟏­­𝟖­­­.­­­𝐅­­𝐔­­𝐍
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!