Anglia
18:002024. június 30.
Szlovákia
Spanyolország
21:002024. június 30.
Grúzia

Milák Kristóf és Kós Hubert is olimpiai bajnok lehet

2024. június 28. 00:41

Hargitay András, a magyar úszósport első világbajnoka többek között arról mesél, mi mindent köszönhet Széchy Tamásnak, hogy miként éli meg az olimpiai bajnoki cím hiányát, elárulja azt is, ki ma a kedvence, és mit gondol a Milák-jelenségről.

2024. június 28. 00:41
Hargitay András
Vámos Tamás
Vámos Tamás

Nyitókép: MTI / Kovács Anikó

Ahogy tudom, tulajdonképpen kényszerből lett úszó. Ez igaz vagy legenda?
Sem az úszás, sem a vízilabda nem érdekelt különösebben, ezért a mai napig nem tudom megmagyarázni, hogy amikor az általános iskola harmadik osztályában bejöttek hozzánk, és megkérdezték a KSI úszó- és vízilabda-szakosztályának utánpótlás­edzői, kinek lenne kedve lemenni az uszodába, miért is tettem föl a kezem. Talán erre szokták azt mondani: eleve elrendelés. Ahogy az első találkozásom is az Öreggel, Széchy Tamással.

Hogy látja, rutintalan volt, amikor a müncheni olimpián 16 évesen bronzéremmel nyitott 400 méter ve­­­gye­­sen?
Teljesen. Ezt próbáltuk ellensúlyozni azzal a kísérlettel, hogy a legendás Csanádi Árpád közbenjárására rendszeresen az Egyesült Államokba jártunk edzőtáborba, ami sokat segített a fejlődésemben. Amit kevesen tudnak: már az 1968-as mexikói olimpiára is neveztek, de mivel még nem töltöttem be a 14. életévemet, nem állhattam a rajtkőre…

Ez a tartalom csak előfizetők részére elérhető.
Már előfizetőnk?
Töltődjön fel a Mandinerrel!

Összesen 105 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-101
2024. június 28. 12:59
🍓 ️ ­­É­r­­­t­­é­­k­­e­­l­­­d­­ ­­­a­ ­s­­­z­e­x­­­i­­­ ­­­p­­u­n­­c­­­i­m­­­a­­t­­­ 👉 𝐖­­𝐖­­­𝐖­­.­­𝐗­­𝟏­­­𝟖­.­­­𝐅­𝐔­­𝐍
pugacsov-0
2024. június 28. 12:26
Én egy régi interjúból emlékszem egy számomra igen megható jelenetre amit maga Hargitay András mesélt. Ha jól emlékszem tán 17 éves Hargitay az Európa bajnokságon úszott az úszópápa csak annyit mondott neki. Fiam ne feledd a hazádért úszol.- Első lett. Biztos kemény volt a Széchy Tamás, de csak a hazájában dolgozott soha máshová nem ment, pedig hívták...
llnnhegyi
2024. június 28. 00:48
Hajrá! Kristóf és Hubert!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!