Dánia
18:002024. június 20.
Anglia
Spanyolország
21:002024. június 20.
Olaszország

Lobbizott a fiaiért? Dárdai Pál elárulta, milyen a kapcsolata Marco Rossi szövetségi kapitánnyal (VIDEÓ)

2024. június 02. 15:38

A nemzeti csapatot korábban irányító, Németországban élő tréner három gyermeke közül Márton kapott csak helyet az Európa-bajnoki keretben...

2024. június 02. 15:38
DÁRDAI Pál

Nyitókép: MTI/EPA/Ronald Wittek

***

Május elején eldőlt, Dárdai Pál távozik a Hertha BSC vezetőedzői posztjáról, azóta kiderült, más szerepkörben marad a berlini klubnál, mert életre szóló klubtagságot kapott. A 48 éves szakember a pihenőjét tölti, a jövőjéről majd azt követően egyeztet a vezetőkkel. Eközben középső fia, Márton a magyar labdarúgó-válogatottal Telkiben készül az Európa-bajnokságra, a legidősebbel, Palkóval már régóta nem számol Marco Rossi szövetségi kapitány. Ennek kapcsán az edző-édesapa arról beszélt, tett-e lépéseket azért, hogy gyermekei jobb pozícióba kerüljenek.

Nem ismerem személyesen Marco Rossit, nem is lobbiztam a gyerekeim miatt, úgyhogy semmilyen kapcsolatom nincs vele. Tisztelet van!”

 – zárta rövidre a témát Dárda Pál Csisztu Sport Cast legújabb adásában, amelyben ugyanakkor szívesen beszélt a magyar válogatottról és az olasz-magyar „utódja” munkásságáról.

Amit látok a tévében, az jól néz ki. Amit látok élő meccsen, jól néz ki. 

Azt gondolom, Magyarországnak van tizennégy komoly játékosa plusz a többi, nekik még bele kell nőni. 

Hogyha szerencséjük lesz, mindenki egészséges lesz, elkapnak egy olyanfelkészülést, mint Bernd Storck, mert a felkészülés fontos! −, akkor ebből egy nagyon szép világverseny lehet. Ez Európa egyik legeffektívebb csapata, és ez nem véletlen. Aki ért a szakmához, az látja, hogy ez gyönyörűen meg van tervezve. Rossi ilyen szempontból óriási munkát végez Magyarországon.

DÁRDAI Márton; SZOBOSZLAI Dominik; ORBÁN, Willi
Telki, 2024. május 30. Szoboszlai Dominik, Dárdai Márton és Willi Orbán (b-j), a magyar labdarúgó-válogatott játékosai a németországi Európa-bajnokságra készülő csapat edzésén a telki edzőközpontban 2024. május 30-án.
MTI/Szigetváry Zsolt

Dárdai Pál 2023 tavaszán vette át negyedszer a Hertha BSC vezetését, a kieséstől ő sem tudta megmenteni a nehéz helyzetben lévő együttest. A most véget ért szezonban a 9. helyen zárt a német másodosztályban a csapata, amelyben három fia is szerepet kapott. Ezért bőven jutott kritika a magyar edzőnek, aki ugyanakkor érdekes részleteket árult el a háttérről.

A szezon elején rengeteg kritikát kaptunk, hogy mennyi Dárdai, így megúgy. Ehhez képest Palkó magától jött haza, nem én intéztem az átigazolását, hanem a vezetők, sőt, nem is tudtam róla. Egyszer csak szóltak a vezetők, hogy akarok e edző lenni, mert ha igen, akkor a három fiammal kell dolgoznom. Mondom: miért? Mert Palkóval megegyeztek. Aztán elkezdődött a szezon, jöttek a sajtósok gonosz módjára, ezeket beblokkoltam, ahogy kell. 

És ami a szép, hogy Marci magyar válogatott lett, Palkó nehéz sérülés után rúgja a gólokat, Bencét meg imádja az egész csapat.

 – fogalmazott Dárdai Pál, akinek a legkisebb fia, Bence az első osztályban, a Wolfsburgban folytatja a pályafutását. a 18 éves labdarúgó korosztályos szinten Németországot erősíti, előbb-utóbb neki s döntenie kell majd, hogy a felnőttek között a magyar vagy a német válogatottban szeretne szerepelni. A családi példák adottak...

 

 

Összesen 47 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zakar zoltán béla
2024. június 02. 18:54
Petry!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Hess!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Camael
2024. június 02. 17:10
Itt nyaral a Balatonon, nem kérdezik meg tőle, hogy lenne a Fradi edzője?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!