Kroos kényelmes győzelemről, Neuer dominanciáról beszélt – német reakciók a magyarok elleni meccs után

2024. június 20. 08:42

A német szövetségi kapitány szerint a magyarok erőteljesen játszottak, kockáztattak.

2024. június 20. 08:42
19 June 2024, Baden-Württemberg, Stuttgart: Soccer: European Championship, Germany - Hungary, preliminary round, Group A, match day 2, Stuttgart Arena, Germany's players Ilkay Gündogan (l) and Toni Kroos cheer after the final whistle. The game ended 2:0.

Fotó: Christian Charisius/dpa Picture-Alliance via AFP

Mint arról beszámoltunk, a svájciak elleni nyitómeccsünkhöz képest játékban sokat javult a magyar labdarúgó-válogatott a németek ellen, ez azonban sajnos nem párosult eredménnyel. Az Eb házigazdája kétgólos győzelmet aratott, Musiala gólját Gündogan toldotta meg, így ellenfelünk hat ponttal az A-csoport élén, míg Marco Rossi együttese nulla ponttal negyedikként várhatja az utolsó fordulót. 

Vasárnap este Skócia ellen győznünk kell, hogy életben tartsuk továbbjutási álmainkat.

Ezt is ajánljuk a témában

A németek érthetően önfeledten értékeltek a lefújás után, az utolsó mérkőzéseire készülő Toni Kroos kényelmes győzelemről, a nagy védéseket bemutató Manuel Neuer dominanciáról beszélt, de a fiatal szövetségi kapitány, Julian Nagelsmann sem tért ki a kérdések elől az nso helyszíni tudósítója szerint.

„A magyarok erőteljesen játszottak, kockáztattak, de a statisztika mellettünk volt: lövések, gólok. Magyarország kellemetlen ellenfél, de stabilak tudtunk maradni. Nem volt sok tér a pályán.

Amikor ilyen ellenfelünk van, amelyik ennyire mélyen védekezik, akkor hagyhatjuk az elején futni őket, és aztán ha nem lőnek gólt, akkor egyre nehezebbé válik számukra a játék.

Azt próbáltuk elkerülni, hogy minden játékosunk az ellenfél térfelén legyen. Nagyon nyugodtnak kellett maradjunk az ellenfél kapuja előtt, ezt sikerült megvalósítanunk a második félidőben”összegzett Nagelsmann.

Ezt is ajánljuk a témában

A kezdőcsapatban helyet kapó rutinos kapus, Manuel Neuer szerint a legnehezebb csoportellenfelük még csak ezután következik.

A korábbi mérkőzések alapján tudtuk, hogy nem lesz egyszerű a dolgunk Magyarország ellen. Nagyon örülünk, hogy dominálni tudtunk és megnyertük a meccset.

Németország mindig a favoritok között van az ilyen tornákon, de el kell végezzük a házi feladatunkat. Most a legnehezebb csoportellenfelünkre készülünk” – erősítette meg a német hálóőr.

„Nehezebb dolgunk volt, mint a skótok ellen, viszont jól átvészeltük azt a néhány nehézséget, amelyek adódtak és végül kényelmesen nyertünk” – tette hozzá Toni Kroos.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Kapcsolódó cikkek a Foci Eb 2024 aktában.

Összesen 112 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Sztrovacsek
2024. június 20. 11:07
Tény és való, a németek félgőzzel hozták ezt a meccset.
lazio154-2
2024. június 20. 11:04
Vegyük már észre, ilyen szöveggel az edzők valójában saját csapatukat, önmagukat dicsőitik! Nagyon jó volt az ellenfél, de a taktikámnak, az összeállításomnak köszönhetően csapatom jobb volt! Valójában ezt mondaná, de hiúságát titkolja!
5m007h 0p3ra70r
2024. június 20. 10:59
»gilou-au-clavier 2024. június 20. 10:45 Az ilyen ordas cigánykodások miatt hívják a cigányszószt arrafelé "magyaros szósznak"« Ja. A lecsót meg gulyásnak, a csirkét meg sertésnek te ostoba fasz. 🤣🤣🤣🤣 »Mindenesetre az ilyen bicskanyitogató balkáni proli trolltempóra megfelelő válasz született.« Pont olyan ötlettelen unalmas szar volt, amire a fritzektől számítani lehetett. Szerencsére te láthatóan be is élveztél tőle. 🤣🤣🤣🤣
gilou-au-clavier
2024. június 20. 10:45
Rettegnek a németek - fenyegetett a dagadt csuti kipcsaktroll. Ilyeneket csak a retkek csutija böfög, bármelyik komolyabb mai európai politikus ilyet nem enged meg magának egy másik szövetséges európai országgal. Az ilyen ordas cigánykodások miatt hívják a cigányszószt arrafelé "magyaros szósznak". Mindenesetre az ilyen bicskanyitogató balkáni proli trolltempóra megfelelő válasz született.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!