Svájc
18:002024. június 29.
Olaszország
Németország
21:002024. június 29.
Dánia

Így reagált a német sajtó a német-magyar mérkőzésre

2024. június 20. 12:25

A Bild szerint a kapus Manuel Neuer „leküzdhetetlen” volt.

2024. június 20. 12:25

Nyitókép: BERND WEISSBROD / DPA / DPA PICTURE-ALLIANCE VIA AFP

Elsősorban a gólszerző Jamal Musialát és Ilkay Gündogant dicsérte a német sajtó azután, hogy a házigazdák válogatottja szerda este 2-0-ra legyőzte a magyar csapatot a labdarúgó Európa-bajnokság csoportkörének második fordulójában, s ezzel bebiztosította továbbjutását.

A Bild a mérkőzésről szóló összefoglalójában úgy fogalmazott, hogy Julian Nagelsmann szövetségi kapitány csapata „nagyon éretten” futballozott és egy „nehéz összecsapáson” győzte le Magyarországot, amely viszont sokkal jobban játszott, mint a svájciak elleni első Eb-találkozóján.

A gólszerzők mellett a lap kiemelte a kapus Manuel Neuer szerepét is, s „leküzdhetetlennek” nevezte a hálóőrt.

Az újság a magyarokról azt írta, hogy két meccs után pont nélkül, és a kiesés szélén állnak, az utolsó körben pedig a skótok legyőzése mellett arra is szükségük van a továbbjutáshoz, hogy a többi csoportban számukra kedvezően alakuljanak az eredmények.

Ezt is ajánljuk a témában

A Süddeutsche Zeitung azt emelte ki, hogy a németek a magyarok elleni sikerrel bebiztosították a helyüket a nyolcaddöntőben, vasárnap pedig a csoportelsőségért lépnek pályára Svájccal szemben. A lap emlékeztet rá, hogy hosszú évek óta nem volt olyan nagy futball világesemény, melynek csoportköréből a Nationalelf első helyezettként jutott volna tovább.

A Die Zeit arról írt, hogy a televíziós élő közvetítést 23,89 millióan nézték Németországban,

ez pedig azt mutatja, hogy a válogatottnak sikerült euforikus állapotot elérnie a szurkolók körében az első két csoportmeccs jó eredményével.

A Die Welt cikkében felidézte, hogy a magyarok nem voltak elégedettek a holland játékvezető teljesítményével, szerintük a németek első gólját szabálytalanság előzte meg. Idéztek a találatnál Musialának gólpasszt adó Gündogantól, aki biztos volt abban, hogy a gólt meg kellett adni, illetve Willi Orbántól és Marco Rossi szövetségi kapitánytól, akik azon a véleményen voltak, hogy a bíró hibázott az esetnél.

A Frankfurter Allgemeine Zeitung sikeres erőpróbaként írt a németek magyarok elleni meccséről,

s a cikkben úgy fogalmaztak: a Nationalelf játékosai kijavították hibáikat, egységességük pedig győzelmet eredményezett, ami megmutatja, hogy a sikerek nem véletlenül jönnek össze Julian Nagelsmann szövetségi kapitány együttesének.

(MTI)

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Kapcsolódó cikkek a Foci Eb 2024 aktában.

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-100
2024. június 27. 08:16
🍓 ️ ­É­­r­­t­­é­­k­­e­­­l­­d­ ­a­­­ ­s­­­z­­e­­x­­­i­­­ ­­p­u­n­­c­­­i­­­m­­­a­­t­­­ 👉 𝐖­­𝐖­𝐖­.­­𝐗­­­𝟏­­𝟖­­­.­­­𝐅­­𝐔­­­𝐍
vandor-58
2024. június 20. 17:04
De azért a meccs közvetísése alatt lehetett hallani a német szurkolói bekiabálásokat és elég tisztán kivehető volt a magyar disznó bekiabálás,csak mert sikerült nekik egy gólhelyzetből felszabadítani
fogas paduc
2024. június 20. 14:14
Úgy néz ki, hogy a vereségünkkel mégis csak győztünk. Sikerült a németekben a nemzeti érzést feléleszteni....
fogas paduc
2024. június 20. 14:12
Ez egy internationalelf volt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!