Dánia
18:002024. június 20.
Anglia
Spanyolország
21:002024. június 20.
Olaszország

Hiába a történelmi Bundesliga-győzelem, nem kap arany salátástálat Xabi Alonso

2024. június 09. 18:56

A spanyol edző csapatából ráadásul az egyik legnagyobb tehetséget is elhappolhatja a Real Madrid.

2024. június 09. 18:56
Xabi Alonso, a Bayer Leverkusen vezetőedzője ünnepel, miután 5-0-ra nyertek a Werder Bremen ellen a német első osztályú labdarúgó-bajnokság Bayer Leverkusen-Werder Bremen mérkőzésen Leverkusenben 2024. április 14-én. A Bayer Leverkusen története során először megnyerte a német labdarúgó-bajnokságot, miután a 29. forduló után behozhatatlan előnyre tett szert a tabella élén

Nyitókép: MTI/EPA/Christopher Neundorf

Többszörösen is történelmi eredményt ért el a Bayer Leverkusen együttesével a klubhoz 2022 őszén érkezett Xabi Alonso. A Liverpool, a Real Madrid, és a Bayern München egykori világ- és Európa-bajnok játékosa edzőként még csak második profi szezonján van túl, és a leverkuseni egyesületet története első bajnoki címére vezette, mégpedig nem is akárhogyan, ugyanis

a Bundesliga történetében először nyert egy klub veretlenül. 

Az már csak hab a tortán, hogy a klub megnyerte a német kupát is, döntőt játszott az Európa-ligában, és a Benfica 59 éves rekordját átadva a múltnak 50 meccset vívott meg veretlenül

A bajnokságban Xabi Alonso együttese 34 mérkőzésből 28-at megnyert és 6-szor remizett. 

A történelmi eredmény egyedisége miatt korábban szóba került, hogy a Bayer Leverkusen különleges bajnoki trófeát, a megszokott ezüst bevonatúhelyett ezúttal egy aranyozott  bajnoki „salátástálat” kaphat. 

Az ötletet a Premier League 2003–2004-es idénye adta, amikor az angol bajnokságot veretlenül megnyerő Arsenal egy aranyozott Premier League-trófeát vehetett át. A Bild azonban arról számolt be, hogy a Német Labdarúgóliga (DFL) képviselői végül elvetették ezt a tervet, ezért a Bayer Leverkusent is a tradicionális ezüstös tállal jutalmazzák meg.

Van azonban olyan hír , ami ennél valószínűleg jobban zavarhatja a spanyol trénert – a Nemzeti Sport a Marca cikkére hivatkozva arról számol be, hogy a Real Madrid jövőre szeretné leszerződtetni a német labdarúgó-válogatott és a gyógyszergyári egyesület legnagyobb tehetségét, Florian Wirtzet, és már tárgyalnak is vele. 

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
szintetikus
2024. június 09. 19:52
Adjanak nekik egy arany kebabos tálat. 😄
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!