Dánia
18:002024. június 20.
Anglia
Spanyolország
21:002024. június 20.
Olaszország

Gera Zoltán: Csalódott vagyok, nagy bennem a hiányérzet!

2024. június 06. 22:33

A Vasas vezetőedzője a klub honlapjának adott interjút, melyből többek között az is kiderül: az elmaradt feljutás okán megtalálták a bűnbakot is a Fáy utcában.

2024. június 06. 22:33
GERA Zoltán

Nyitókép, fotó: vasasfc.hu

A korábbi válogatott legenda azzal kezdte a beszélgetést: mivel nem sikerült elérni a kitűzött célt, összességében a csalódottság uralja az érzéseit. Az interjúból az is kiderül, Gera irányításával a Vasas éppen ugyanolyan teljesítményt nyújtott, mint a bajnok Nyíregyháza, és a nagy rivális ETO is csupán egyetlen ponttal előzte meg a piros-kékeket.

Ezzel kapcsolatban a szakember elmondta: leginkább a Tiszakécske elleni hazai döntetlen, valamint a Győrben elszenvedett vereség fáj neki, pláne, hogy az ETO Parkban „minimum a döntetlenre rászolgáltunk”.

GERA Zoltán
Gera Zoltán a Győri ETO elleni sorsdöntő találkozó után nem is titkolta csalódottságát Fotó: m4sport.hu

Arra a kérdésre, hogy utólag csinálna-e valamit másként, Gera Zoltán így felelt: „utólag könnyű magyarázkodni, vagy átértékelni egy-egy döntést, amit mondjuk egy adott pillanatban, rövid időn belül kell meghozni. 

De nem olyan típusú ember vagyok, aki mentegetőzik, vagy ha valami nem úgy alakul, gyorsan kifogást keres.

A folyamatokban hiszek és abban, ha van egy megfelelő koncepció és egy kijelölt irány, ami működik, akkor annak hiába lehetnek olyan részei, amik esetleg nem jól sülnek el, azokból is tanulni kell, semmiképpen sem téríthetnek el az útról”.

FERENCZI István
Az elmaradt feljutás után az erőnléti edző, Ferenczi István lett a bűnbak a Fáy utcában Fotó: vasasfc.hu 

A jövővel kapcsolatban Gera elmondta: „olyan labdarúgókkal szeretném körbevenni magunkat, akik szenvedélyesek és éhesek a sikerre. Voltak, akiktől jóval többet kaptam, mint vártam, de akadtak olyanok is, akik adósak maradtak és alulmúlták a várakozásaimat. Az utolsó bajnokit követően is azt mondtam nekik: 

mentálisan már az első edzésen a topon kell majd lenniük, ha ugyanis keserűséggel, frusztráltan kezdjük el a felkészülést, az kihatással lesz a bajnoki rajtra, ami pedig a szezonunkat is meghatározhatja

 – sajnos játékosként megéltem hasonlót, így saját tapasztalatból mondhatom”.

A szakember azt is elárulta, számára roppant fontos a játék dinamikája, „az új idényben pedig ezen a szinten is szeretnénk emelni”. Ennek érdekében a szakmai stábban egyetlen változás történt: a csapat eddigi erőnléti edzője, Ferenczi István helyett (aki tavaly nyáron harmadszor tért vissza Angyalföldre) az eddig a tartalékcsapatnál dolgozó Havrán József izzasztja meg majd a jövőben a játékosokat.

A TELJES INTERJÚT ITT OLVASHATJA EL!  

 

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Dunhill67
2024. június 07. 22:32
„olyan labdarúgókkal szeretném körbevenni magunkat, akik szenvedélyesek és éhesek a sikerre."....akkor cseréld le a szarvasas 90%-át.....mert ezek az NB1-ből kivénhedt,sehova sem kellő "sztárokkal" még jópár évig ott maradtok,ahol vagytok (adná az ég:)
Batman007
2024. június 07. 12:09
Zoli rosszkor volt rossz helyen, a Vasas viszont a megfelelő helyen van.
Kovacs11
2024. június 07. 10:51
Sok sikert Gerának és a Vasasnak a következő szezonban! (bár nem vagyok Vasas drukker)
zakar zoltán béla
2024. június 07. 09:31
Nyugdíjba!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!