Dánia megtréfálta Angliát – a C-csoportban még semmi nem dőlt el!

2024. június 20. 20:38

Eriksenék a második mérkőzésükön is 1-1-es döntetlent játszottak.

2024. június 20. 20:38
Morten HJULMAND
Vámos Tamás

Nyitókép: Morten Hjulmand látványos bombával egyenlített! Fotó: MTI/EPA Abedin Taherkenareh 

 

Ahogy az várható volt, az angolok már csak azért is hamar el akarták dönteni a mérkőzést, mert két győzelemmel (az első meccsen 1-0-ra verték Szerbiát Jude Bellinghamék) egészen biztosan tovább jutnak a csoportjukból.

Ennek megfelelően a 13. percben Fodden révén össze is hozták az első helyzetet, aki Walker passza után alig lőtt mellé.

A 18. percben azonban összeszerencsétlenkedett egy gólt a dán védelem.

Kristiansen nem vette észre, hogy Walker mögötte ólálkodik, aki elvette tőle a labdát, a beadás Maehlén megpattanva Harry Kane-hez jutott, az angol válogatott gólrekordere (immár 64 találatnál jár az Oroszlánosok mezében) pedig magabiztosan lőtt a hálóba. Anglia – Dánia 1-0!

Érdekesség: a Bayern München gólzsákja a meccs előtt többek között azt nyilatkozta: „csak az számít, hogy tovább jussunk!”

Ekkor mindenki azt gondolta, hogy Gareth Southgate csapata további nyomás alá helyezi ellenfelét és dűlőre viszi a meccset – ám nem így történt! Az északiak nem roppantak össze, a gól után egyre többet birtokolták a labdát, folyamatosan letámadtak, és ennek hamar meg is lett az eredménye: a 34. percben a korábbi vétkes, Victor Kristiansen passza után Morten Hjulmand – mintegy 30 méterről – kilőtte a jobb alsó sarkot; Pickford azért sem háríthatta a kísérletet, mert a labda a kapufáról pattant a hálóba. Anglia – Dánia 1-1!

A dánok középpályása nem mindennapi időszakot él át, hiszen a portugál Sportinggal bajnoki címet is szerzett...

A gól után alaposan belelkesedtek Kasper Hjulmand játékosai, az első játékrész utolsó eseményeként Höjbjerg pattogós lövését fogta Pickford. 

KANE, Harry
Korai angol öröm Harry Kane gólja után... Fotó: MTI/EPA/Robert Ghement

A második félidőt – érthetően – agilisabban kezdték az angolok, előbb Rice kétszer is megpattanó lövését kellett fognia Schmeichelnek, majd tíz percre rá (Saka passza után) Foden a bal kapufát találta telibe!

Közben megvillantak a dánok is: Höjbjerg kétszer is távolról próbálkozott, de Pickford a helyén volt. A hátralévő 20 percben tisztességesen birkóztak egymással a csapatok, de már nem találtak egymáson fogást.

Jelzésértékű: míg a dánok lelkesen fogadták az újabb pontszerzést, addig az angol szurkolók kifütyülték a kedvenceket,

 holott ne feledjük: Anglia már minden bizonnyal tovább jutott a C-csoportból...

 

Összesen 104 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Takagi
2024. június 20. 20:51
Na, erről is ennyit. Az angol bajnokság nagyon jó, a válogatott nem. Hasonló problámát vélek felfedezni,mint nálunk. Nincs elég idő az összehangolásra, összeszokásra.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!