A sírból mentette döntetlenre a meccset Sztojkovics együttese: Szerbia – Szlovénia 1-1!

2024. június 20. 18:53

Szlovénia biztos továbbjutást engedett ki a kezéből.

2024. június 20. 18:53
Luka JOVICS
Vámos Tamás

Nyitókép: Az a bizonyos szerb egyenlítő gól... Fotó: Getty Images

***

Nem ezt a mérkőzést várta a legnagyobb izgalommal a közvélemény, de igazán élvezetes meccset vívott egymással a két délszláv együttes. 

Az elején – meglepetésre – a szlovénok léptek fel támadólag,

hosszú percekre beszorították az előzetesen némiképp esélyesebbnek vélt szerbeket, mindezt igazolta Cerin, majd Mlakar helyzete, de Rajkovics mindkétszer hárítani tudott. 

Az első játékrészben csupán egyetlenegy szerb „helyzetecskét” jegyeztünk föl: Vlahovics fejesét könnyedén hárította Oblak.

RAJKOVIC, Predrag
Igazi presztízscsata volt! Fotó: MTI/EPA Mohamed Meszara

Ilyen előzmények után viszont már senki nem kapta fe a fejét arra, hogy Matjaz Kek együttese szerzett vezetést: az egész pályát beszáguldó jobbhátvéd, Zan Karnicnik szerzett vezetést. Szlovénia – Szerbia 1-0! 

Rögtön ezután a Celje játékosa már újra a saját kapuja előtt tüsténkedett: Mitrovics lövése azért csattant a felső kapufán, mert a szlovénok gólszerzője beleért a labdába!

Nem volt meglepő, hogy ezek után a szerbek sortűz alá vették Jan Oblak kapuját, de Vlahovics, majd Szamardzsics kísérlete is célt tévesztett. 

S amikor már mindenki temette a szerbeket, az ötperces hosszabbítás legvégén  összehozták az egyenlítést:

a labdához legközelebb álló Ilics szögletét a csereként beálló Luka Jovics fejelte a hálóba!

Szerbia – Szlovénia 1-1.

A szlovének nagy lehetőséget, a már biztos továbbjutást engedték ki a kezeik közül, nem véletlen, hogy ők voltak szomorúbbak a lefújás után. Számunkra szívet melengető, hogy az erdélyi magyar játékvezető, a nagykárolyi születésű Kovács István remekül vezette a presztízscsatát, és a Németország – Magyarország találkozó után csak annyit fűzhetünk hozzá: lám, Makkelie sporttárs, így is lehet!

 

Összesen 106 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Reszelő Aladár
2024. június 20. 21:04
Ez az eredmény nekünk nagyon jó. Ha Anglia nyer Szlovénia ellen, akkor a csoport 3. biztosan 2 pontos lesz.
lististerc
2024. június 20. 19:06
Maradjunk annyiban, a legvégén végre bement egy gólhelyzetük.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!