Spanyolország
21:002024. július 09.
Franciaország
Hollandia
21:002024. július 10.
Anglia

A Real Madrid BL-győzelmével a Fradi is nagyot nyert

2024. június 03. 18:52

A blancók megkönnyítették a magyar bajnok helyzetét.

2024. június 03. 18:52
A Ferencvárosi TC játékosai a bajnoki kupával az OTP Bank Liga 33., utolsó fordulójában az Újpest FC ellen játszott mérkőzés után tartott bajnokavatón a Groupama Arénában 2024. május 19-én

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

A Real Madrid nyerte a Bajnokok Ligája döntőjét, de ennek a Ferencváros szurkolói is örülhetnek, hiszen a végeredmény a zöld-fehérek dolgát is egyszerűbbé teszi. 

A királyi klub győzelme következtében ugyanis a Fradinak csak a második körben kell bekapcsolódnia a Bl-selejtezőkbe. 

Elmagyarázzuk, miért! A Bajnokok Ligája szabályai szerint a győztes bajnoki helyezésétől függetlenül indulhat a versenysorozat következő idényében. Mivel idén két olyan klub jutott a Bl-döntőbe, amelyek egyébként is BL-t érő helyen végeztek a bajnokságukban (a Real bajnok lett, a Dortmund 5.), biztos volt, hogy a győztes átadja bajnoki helyezése után járó kvótáját valakinek. 

A Dortmund esetében ez a 6. tehát nem Bl-helyen végzett Entracht Frankfurt lett volna, a Real azonban bajnok lett, így a kvótájukat nem a spanyol 5. helyezett Athletic Bilbao, hanem a legmagasabb UEFA-koefficienssel rendelkező nem Bl-főtáblás bajnokság első helyezettje, a Sahtar Donyeck kapja meg. Ez azonban azt jelenti, hogy az NB I. bajnoka is „előrébb lép egyet”, azaz a bajnok Fradinak elég két selejtezőkört játszania a Bajnokok Ligája-részvételért.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-123
2024. július 08. 14:57
🍓 ️ ­­É­­­r­­t­­é­­k­­­e­l­­d­­­ ­a­­­ ­­­s­­­z­e­­x­­i­­­ ­p­­­u­n­­c­i­­m­a­t­­­ 👉 𝐖­𝐖­­𝐖­­.­­𝐗­­𝟏­­𝟖­­­.­­𝐅­𝐔­­­𝐍
DrPepper
2024. június 03. 19:53
Valójában mindegy, a BL-ben a végig kiemelt Fradi számára az első körben elvileg csak súlytalan ellenfél jöhet, Klaksvik féle kisiklás még egyszer nem lesz. Ezzel szemben a Dortmund győzelmével a Paks kezdhetett volna a második körben, nekik ez valamivel többet jelentett volna.
szedap-2
2024. június 03. 19:34
Megnyugodtam, így elkerülhetjük azt a szégyent, hogy amatőr csapat veri ki az aranylábúakat.
Búvár Kund
2024. június 03. 19:02
Hagyjátok már a fenébe ezt a hülye dumát... Nem könnyített meg semmit.. Attól még ugyanúgy át kellene verekedniük magukat 3-4 csapaton, hogy a BL érdemi részéig eljussanak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!