Törökország
18:002024. június 18.
Grúzia
Portugália
21:002024. június 18.
Cseh Köztársaság

A magyarokat dicséri az izraeli média

2024. június 09. 13:08

„Magas minőséget képviselnek, gyakorlatilag különösebb erőlködés nélkül szereztek három gólt” – írják az izraeli lapok.

2024. június 09. 13:08
Dublin, 2024. június 4.
Marco Rossi, a magyar válogatott szövetségi kapitánya (j) és Szoboszlai Dominik az Írország - Magyarország barátságos labdarúgó mérkõzésen a dublini Aviva Stadionban 2024. június 4-én.
MTI/Illyés Tibor

Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

A magyar labdarúgó-válogatott szombat este 3–0-ra nyert Izrael ellen az Európa-bajnokság előtt rendezett utolsó felkészülési mérkőzésen. Az izraeli média pedig reagált is a vereségre – keményen kritizálva sajátjaikat, és elismerve Marco Rossi együttesének teljesítményét. A Nemzeti Sport szemléje szerint az izraeli válogatott a mérkőzés első negyedében látott katasztrofális védekezésének eredményeként szenvedett vereséget a magyaroktól. 

Ezt is ajánljuk a témában

„A magyar válogatott erős felállásban kezdett, s úgy nézett ki, mint egy csapat, amelyik készen áll az Európa-bajnokságra,

 annak ellenére is, hogy a szombat esti ellenfél – vagyis Izrael – nem állította túl komoly feladat elé” – írja Izrael legrégebbi napilapja, a Haaretz. A cikkben kiemelik, hogy ez volt az izraeli válogatott első meccse az új szövetségi kapitány, Ran Ben Simon vezetésével, de a nemzeti együttes eredényei továbbra is gyengék, hiszen a legutóbbi hat meccsükön négyszer kaptak ki, idén pedig ez a második vereségük. A szerző pozitívumként elíti, hogy Ben Simon 30. percben végrehajtott három cseréjével és a válogatott szerkezetváltásával sikerült lelassítaniuk a magyar támadásokat.

Az Israel HaYom szerint a magyar válogatott gyakorlatilag 22 perc alatt lezárta mérkőzést.

„Nem vehetem el a magas minőséget képviselő magyar válogatott érdemeit, és kifogásokat sem akarok keresni, de a mérkőzés elején alapvető hibákat követtünk el,

 úgyhogy magunkban és nekem személy szerint is magamban kell keresni az okokat.” – idézik Ben Simont. 

A Maariv című lap szerint a magyar válogatott azért szerezhetett 22 perc alatt három gólt, mert „a védekezésünk katasztrofális volt, ez az igazság. A

 magyar támadók teljesen szabadon játszhattak és az elején a kapufájuk után gyakorlatilag különösebb erőlködés nélkül szereztek három gólt.”

 A cikk szerzője, Danny Devorin elismeri, hogy a második félidőben jobban játszott az izraeli együttes, de úgy véli, Marco ROssi együttese még így is „legalább két gólt szerezhetett volna”.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
oberennsinnen49
2024. június 09. 14:57
Látni kell, hogy a 30. percig, 3:0-ig az izraeli csapat nem volt a pályán, lényegében ekkor érkezett meg a meccsbe. Innen kezdve azért más volt a leányzó fekvése.
moralisfoleny
2024. június 09. 14:25
Ez az izraeli csapat teljesen vicc volt, nem is tudom hogy B, vagy C csapatnak lehet-e nevezni, mindenesetre a legjobb labdarúgóik nyaraltak a meccs időpontjában. Szóval ez alapján semmit sem jelent ez az eredmény.
tompika-2
2024. június 09. 14:03
Milyen aranyosak! Hálából lerúgták a megrendelés alapján a hülyegyerek Szoboszlait a mocskos tömeggyilkosok.
Galerida
2024. június 09. 13:27
A félidőben megkérték a magyarokat, hogy ne tegyék csúffá őket....és azok méltányosan kezelték az ügyet, így viszont roppant unalmas lett a meccs.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!