A Fradi testvércsapatánál is kiköthet az Európa-bajnokságra készülő magyar válogatott futballista!

2024. június 06. 18:23

De az sem kizárt, hogy jelenlegi klubja érvényesíti az elővásárlási jogát.

2024. június 06. 18:23
BOLLA Bendegúz
Vámos Tamás

Nyitókép, fotó: X/@LucarneGrenat

***

Igazán mozgalmas napokat él át Bolla Bendegúz. Mint arról a Mandiner is beszámolt, a 16-szoros válogatott védő a hétvégén (kölcsönjátékosként) a Servette-tel Svájci Kupát nyert, majd nem sokkal később egy jóval kellemetlenebb hír is érte: „anyaegyesülete”, a Premier League-ben, a legutóbbi szezonban 14. helyen záró Wolverhampton Wanderers lemondott róla.

Bolla még 2021-ben szerződött a PL-csapathoz (a kontraktus egyébként 2026-ig szól), ám hivatalos mérkőzésen egyszer sem lépett pályára a Farkasok mezében.

Ezt is ajánljuk a témában

A Wolves rögtön kölcsönadta Svájcba, ahol a játékos előbb a Grasshoppersben, majd a Servette-ben játszott kitűnően, nem véletlen, hogy ebben az időszakban is rendszeresen kapta a válogatott meghívót Marco Rossitól. 

BOLLA Bendegúz
Bolla Bendegúz lendületes játékára a magyar válogatottnak is nagy szüksége van! Fotó: mlsz.hu

Nem meglepő, hogy a jelenleg pihenőidejét töltő futballistával kapcsolatban (akire már az Izrael elleni szombati barátságos mérkőzésen számíthat a szövetségi kapitány) egyből elindultak a találgatások: hol folytathatja a pályafutását?

Nos, az egyik legbiztosabb befutónak az osztrák Rapid Wien ígérkezik. 

A 32-szeres bajnokcsapat (cseppet sem mellékesen: a Ferencváros testvércsapatáról van szó), már korábban is szemet vetett Bolla Bendegúzra, ám akkor még nem jött össze a megállapodás. 

Az nso információi szerint a válogatott védő a szabadnapján Bécsbe utazott orvosi vizsgálatra, és még a héten bejelenthetik a szerződését, ám még él egy másik változat is: a Servette-nek ugyanis elővásárlási joga van Bollát illetően, tehát az sem lenne meglepő, ha a következő idényt is a svájci klubnál folytatná.

Mindenesetre bármelyik csapat is szerzi meg magának a tehetséges futballistát, egy sikeres Eb-szereplés nem csak Bolla Bendegúz ázsióját növelné, hanem a leendő klubja vezetői is elégedetten dörzsölhetnék a tenyerüket.

Összesen 94 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!