Dánia
18:002024. június 20.
Anglia
Spanyolország
21:002024. június 20.
Olaszország

Szoboszlai Dominik meglepő kijelentése: „Elárulom, ebben hasonlítok Zlatan Ibrahimovicra!"

2024. május 30. 09:37

A magyar válogatott csapatkapitánya első idényét töltötte az FC Liverpoolban. Ebből az alkalomból készített vele interjút a Liverpool Echo.

2024. május 30. 09:37
SZOBOSZLAI Dominik
Vámos Tamás

Nyitókép: Dominik egy év alatt a Pool-szurkolók kedvencévé vált Fotó: MTI/AP Jon Super

***

Ismert: a még mindig csak 23 éves futballista tavaly nyáron érkezett az Anfield Roadra, a Pool 70 millió eurót fizetett érte.

Mindkét félnek megérte az üzlet, hiszen Dominik rendkívül sokat fejlődött első szezonja alatt, a szurkolók egyik kedvencévé vált (a Szoboszlai-mez a mai napig az egyik legkelendőbb áru a klub ajándékboltjában), másrészt 

45 tétmérkőzésen hétszer volt eredményes, és ezzel a csapat legeredményesebb középpályása lett!

Valljuk be őszintén: Szobónak inkább az idény első fele sikerült jobban, a szezon utolsó harmadára ki-kiszorult a kezdőből, igaz: az enyhébb visszaesésben az év eleji makacs combizomsérülése is közrejátszott.

Az interjúban Dominik többek között elmondta: ezen a szinten muszáj kellő magabiztosággal játszania, hiszen, ha nem így tenne, ez a teljesítményén is meglátszana.

„Ilyen vagyok, nem tehetek róla! Lehet, hogy ez egyesek számára arrogánsnak tűnik, pedig erről szó sincs, éppen ezért ezt nem is arroganciának, sokkal inkább egészséges önbizalomnak nevezném.

 E nélkül, ezen a szinten nem tudnál megmaradni! Ebből a szempontból Zlatan Ibrahimovic a példaképem, akinek korábban szintén ugyanez volt a véleménye”.

ALEXANDER-ARNOLD, Trent; SZOBOSZLAI Dominik
A két jó barát, Szoboszlai Dominik és Trent Alexander-Arnold "varázsol". Fotó: MTI/EPA/Adam Vaughan

Ismert: Szoboszlai Dominik különleges kapcsolatban volt az idény végén távozó Jürgen Klopp-pal, a német mesternek óriási szerepe volt abban, hogy a középpályás Lipcséből Liverpoolba szerződött.

„Mindössze 14 éves voltam, amikor ő a Liverpool menedzsere lett, és az eltelt idő alatt sporttörténelmet írt a klubbal. A legjobb edző, akivel valaha is dolgoztam, extra emberként, extra a futballtudásban, extra a játékosokhoz és a csapathoz való hozzáállásában is”.

Honfitársunk a beilleszkedés nehézségeiről is mesélt:

„Bemész az öltözőbe, és persze szívesen látnak, de fogalmad sincs, kihez forduljál, kivel beszélgess, kivel menjél reggelizni, vagy éppen a konditerembe? Persze, ebben semmi meglepő nincs, hiszen meg kell ismerni a többieket, hogy aztán legyen közös téma”.

Köztudott, hogy Dominiknak Trent Alexander-Arnold lett a legjobb barátja a csapatból. A csapatkapitányról így vélekedett:

„Eleinte távolságtartó volt, de aztán rájött, hogy az én vérmérsékletem hasonló az övéhez, és elkezdtünk közelebb kerülni egymáshoz.”    

 

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bodrigyuri
2024. május 30. 12:07
Leginkább abban, hogy mind a kettő kampósorrú.
Squalline
2024. május 30. 11:58
A fullba tolt ún. "pozitív gondolkodás" kontraproduktív lehet. Szerencsétlen esetben az ellenkezőjébe is átcsaphat, nem is észlelni, mi a baj, mert a meg nem értett teljesítmény visszaesésre az illető úgy reagál, hogy akkor még jobban kell akarni. Persze, akarni kell, sőt ha az ember mondja magának, ez a csúcs, tegyen csak rá még egy lapáttal. De nem feltétlen még jobban kell akarni, hanem másképpen kell akarni. Viccesen, lehet még jobban erőlködni a budin, de lehet hogy csak zöldségből kell többet akarni. Érdemes lehet találni olyan meditációs technikákat, ami abban segít, hogy "le van szarva" a kurva nagy akarás, meg az, hogy ki mit vár el. Kitisztul a fej, lelazul a test, élvezni ami van, a teljesítmény pedig a kva nagy akarást lehiggasztva nő, mindamellett, hogy a szükséges munkát el kell végezni. "Don't try so hard, just enjoy yourself, everything else will come.."(Pelé movie - mango scene). A másik nagy jelenet erről, Eddie Izzard - Ebéd a halálcsillagon...
Zolotarjov
2024. május 30. 11:49
Na ugye..
OszkárOszi
2024. május 30. 09:56
Gratulálok az újabb félrevezető címadáshoz!Mit olvasott a szerző gyerekkorában?Zámbó Dzsimit?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!