Románia
15:002024. június 17.
Ukrajna
Belgium
18:002024. június 17.
Szlovákia

Két éve nem történt ilyen Milák Kristóffal

2024. május 24. 21:17

Az olimpiai bajnok úszóval kapcsolatban nagy bejelentést tett a magyar szövetség.

2024. május 24. 21:17
MILÁK Kristóf

Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

 

Az úszók tavaszi versenynaptárjában rendre óriási népszerűségnek örvend a Mare Nostrum nevű verseny, hiszen tökéletes időpontban rendezik ahhoz, hogy a sportolók tesztelhessék, hol tart a felkészülésük. Ez az olimpia évében különösen fontos – sőt, a franciaországi Canet-en-Roussillonban szombaton és vasárnap rendezendő viadal szerepel a World Aquatics kvalifikációs listáján is, azaz akár szintidőt is lehet teljesíteni. Canet-t követi Barcelona (május 29-30), majd a széria Monte-Carlóban zárul (június 1-2).

Válogatott keretünk 23 tagja indul valamelyik állomáson – három sprinter, Jászó Ádám, Senánszky Petra és Szabó Szebasztián mindhárom városba ellátogat. 

Az első két eseményen vesz részt a Verrasztó-testvérpár, Evelyn és Dávid, míg a második és harmadik viadalon lesz ott Sebestyén Dalma és Milák Kristóf. 

A közelmúltban hónapokra eltűnt úszófenomén tehát olyat tesz, amit már hosszú ideje nem csinált. Milák a 2022-es, augusztusi Európa-bajnokság után első alkalommal méreti meg magát nemzetközi versenyen – abban az évben egyébként Barcelona volt az egyetlen nemzetközi viadal, ahol úszott a fantasztikusan sikerült budapesti világbajnokságot és a római Eb-t megelőzően. Az olimpiai, világ- és Európa-bajnok klasszis most a válogatott versenyzők kéthetes törökországi edzőtáborában készül a belgrádi Eb-re.

Mindenki más csak a körverseny egy-egy helyszínét keresi fel – most szombaton és vasárnap összesen 12-en állnak rajtkőre Canet-ban.
 

Magyar indulók a Mare Nostrumon

Canet, Barcelona, Monte-Carlo:

Jászó Ádám, Senánszky Petra, Szabó Szebasztián
 

Canet, Barcelona:

Verrasztó Evelyn, Verrasztó Dávid

 

Barcelona, Monte-Carlo:

Sebestyén Dalma, Milák Kristóf

 

Canet:

Ábrahám Minna, Békési Eszter, Késely Ajna, Mihályvári Farkas Viktória, Molnár Dóra, Pádár Nikolett, Szabó-Feltóthy Eszter

 

Barcelona:

Magda Boldizsár, Márton Richárd, Telegdy Ádám, Kapás Boglárka, Zombori Gábor
 

Monte Carlo:

Kovács Benedek, Németh Nándor, Mészáros Dániel, Burián Katalin

 

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-93
2024. június 15. 02:06
🍓 ️ ­­É­r­­t­­é­k­­­e­­­l­­­d­­­ ­­a­­­ ­­s­­z­e­­x­­­i­ ­­p­u­­­n­­­c­­­i­­m­­a­­­t­­ 👉 𝐖­­­𝐖­­𝐖­­­.­­­𝐗­𝟏­𝟖­­.­­𝐅­𝐔­𝐍
Bell & Sebastian
2024. május 24. 21:21
Nocsak! Alpro tejet ivott? De az nem is tej, és két éve még tényleg nemvót.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!