Albánia
21:002024. június 24.
Spanyolország
Horvátország
21:002024. június 24.
Olaszország

Hogy lesz ebből párizsi olimpia, Hosszú Katinka?

2024. május 29. 07:30

Sokat javított, ám még mindig másodpercekre van a párizsi szintidőtől, amit június 23-i teljesíthet a szülés után versenyző háromszoros olimpiai bajnok úszónő.

2024. május 29. 07:30
Budapest, 2024. április 9.
Hosszú Katinka a nõi 200 méteres vegyesúszás elõfutama után az úszó országos bajnokságon a Duna Arénában 2024. április 9-én.
MTI/Kovács Tamás

Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

 

Az áprilisi országos bajnokság óta – amelyen a szülése után visszatért – sokat javult ugyan Hosszú Katinka, de még messze van a párizsi induláshoz szükséges szinttől. És simán lehet, hogy nem is fogja tudni megúszni a kellő időt, s az pedig a pályafutása végét jelentené a háromszoros olimpiai bajnok úszónak.

A 35 éves Hosszú vasárnap az AP Race London International 2024 elnevezésű nemzetközi viadalon 400 méter vegyesen volt érdekelt Jakabos Zsuzsannával együtt. A brit fővárosban zajló esemény hivatalos eredményközlője szerint Hosszú 4:43.66 perc alatt teljesítette a távot, ez jelentős előrelépés a Duna Arénában úszott 4:47.62-es eredményéhez képest, ugyanakkor a célba vett 4:38.53-as olimpiai szint egyelőre távolinak tűnik – írja az MTI. A kilencszeres nagymedencés világbajnok a második helyen zárta a futamot, míg honfitársa, Jakabos 4:46.83-mal harmadik lett.

„Az országos úszóbajnokságon látottak alapján nehezen tudom elképzelni, hogy olimpiai kvótát szerezzen. 

Egy olyan kaliberű úszó, mint Hosszú Katinka, aki hihetetlen sikereket ért el pályafutása folyamán, nincs a legjobb négy magyar úszó között jelenleg, ami valahol azért megdöbbentő. Nehéz helyzetben van. Mindenesetre tiszteletre méltó az erőfeszítése” – magyarázta a Blikknek Hargitay András korábbi úszókapitány.

Wladár Sándor, a Magyar Úszószövetség elnöke nem szeretett volna jóslásokba bocsátkozni Katinkával kapcsolatban.

„Az biztos, hogy gőzerővel készül, és a terveiről szimpatikusan nyilatkozik. Ő nagyon szeretne ott lenni Párizsban. Jelen pillanatban viszont nem bocsátkoznék tippelgetésbe, hogy megússza-e az olimpiai A-szintet vagy sem” – mondta Wladár. 

Az úszóválogatott szövetségi kapitánya, Sós Csaba a dohai világbajnokság után a női 400 méter vegyesről azt nyilatkozta, hogy sok hiányzó volt, s a régi Hosszú Katinka 32 méterrel verte volna a mezőnyt.

„Élsportról beszélünk, itt a legjobb úszók a legfontosabbak. 

Ő szerintem attól már távol van, hogy főszereplő legyen”

 – mondta tavaly decemberben az ATV Egyenes beszéd műsorában a kapitánya, aki szerint csodálatra méltó, hogy Hosszú a hatodik olimpiáját célozza meg. Amellett viszont nem mehetünk el szó nélkül, hogy a 34 éves úszónő legutóbb egy és negyed éve versenyzett, utolsó versenyei pedig lefelé ívelő pályafutást mutattak. 

Még van egy hónapja Katinkának, június 23-ig kell megúsznia az A szintet, ebben az esetben akkor lehetne ott Párizsban, ha nem lesz két, nála jobb idővel rendelkező magyar versenyző.

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

 

 

Összesen 91 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
453682
2024. május 29. 20:41
Ja, majd ő is ráébred hogy már nem 20 éves. Kicsit másképpen működik a test 35 felett.
tompika-2
2024. május 29. 15:11
Takarítónőket szeretettel várnak és azonnal felvesznek. A tokiói olimpiára is kár volt kivinni, másnak járt volna a lehetőség, amit így Kátyú puskázott el Sótlan Csibész hasra esése folytán. Tudni kellett volna szépen visszavonulni! Ez most már nagyon csúfos lesz, ha így folyik tovább.
gyaloggos
2024. május 29. 14:23
HÁTAKKOR! AZ soktényezős! HÖLGY volt, vagy férfi, az illető, Te nő vagy, vagy férfi, MILYEN úszásnemben, MILYEN színű, milyen márkájú úszószemúveg, dressz, úszónadrág, Merről fújt a szél, ha nyitott medencében, HA fedett, akkor milyen márkájú födém, klíma, Sütött - e a nap, stb...
hátakkor
2024. május 29. 12:55
Úsztam már 'versenyt' volt olimpiai bajnok úszóval, fél hossz előnyt adott 50 méteren. Szted ki ért be előbb??
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!