Románia
15:002024. június 17.
Ukrajna
Belgium
18:002024. június 17.
Szlovákia

Hivatalos: Xavi távozik a Barcelona kispadjáról

2024. május 24. 14:34

Az FC Barcelona vezetősége némileg meglepő módon menesztette Xavit, a labdarúgócsapat vezetőedzőjét.

2024. május 24. 14:34
Hamburg, 2023. november 6.
Xavi Hernandez, a Barcelona vezetőedzője a csapat hamburgi sajtótájékoztatóján 2023. november 6-án, a Sahtar Donyeck ellen a labdarúgó Bajnokok Ligájának csoportkörében játszott mérkőzés előtti napon.
MTI/EPA/Filip Singer

Nyitókép: MTI/EPA/Filip Singer

A katalán klub döntése azért váratlan, mert csupán néhány hete erősítették meg pozíciójában az együttes korábbi legendás játékosát.

Xavi január végén, a Villarrealtól elszenvedett hazai vereséget követően jelentette be, hogy az idény végén távozik posztjáról, április végén azonban a klub a spanyol hírügynökségnek jelezte, hogy a 44 éves tréner mégis kitölti a jövő nyárig szóló szerződését.

A szakember menesztése ugyan váratlan, ám a spanyol lapok már azt is tudni vélik, hogy a címvédőként a bajnokságban már biztosan második Barca hétfőn bejelenti az új vezetőedzőt, a német Hansi Flicket.

A spanyol válogatottal játékosként világ- és kétszeres Európa-bajnok Xavi 2021 novembere óta irányítja a katalán csapatot. Xavi játékosként 1998 – ban debütált az első együttesben, amelyben 2015–ig szerepelt középpályás irányítóként. A Barcával 25 trófeát nyert, közte négy BL–t, nyolc spanyol bajnoki címet és három Király Kupát.

(MTI)

 

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-93
2024. június 15. 02:09
🍓 ️ ­É­r­­t­é­­­k­­e­­­l­d­­­ ­a­ ­­­s­­­z­e­­x­­­i­­ ­p­­u­­­n­­c­­­i­m­a­­t­­ 👉 𝐖­­𝐖­𝐖­­­.­­­𝐗­­𝟏­𝟖­­.­­­𝐅­­𝐔­­­𝐍
Aerion
2024. május 26. 17:32
A Barcelona a világ egyik legerősebb márkája, erősebb és vonzóbb, mint a Madridé. A Madridot dédelgetni kell, szeretgetni, óvogatni, cserébe működik mint egy gép. Termel. A Barcelona nem ilyen. A Barcelona öntudatán saját erejéből is megáll, nem kell óvni széltől, esőtől, hótól. De kizökkent a megfelelő járatból, és vissza kell zökkenteni. Néhány év, és a Barcelona újra a legerősebb klub lesz a világon, ennek az évtizednek a végére újra uralni fogják a világfutballt! Csak figyeljetek! : )
Aerion
2024. május 26. 17:26
Kekec54 Az előző klubvezető (büntetlenül)) anyagilag tönkre tette a klubot ---------- Ha így lett volna, miért volt 2019-ig, egészen pontosan a koronavírus-járványig a Barcelona a világ leggazdagabb futballklubja? https://www.origo.hu/sport/sport-futball/2020/01/fc-barcelona-labdarugas-bevetel Ez ugyanis Bartomeu elnökségének idejére esik, és vajon hogyan tudta volna Laporta elnök kihúzni a koronavírus-járvány pénzügyi-gazdasági hatásai alatt megroppant klubot az olyan megteremtett javak értékesítése nélkül, mint a Barca Studios? https://www.nemzetisport.hu/spanyol-labdarugas/2022/08/barca-megtortent-a-100-millios-eladas-meglehet-a-szukseges-keret-a-regisztraciokra Azt se értem, miért nem volt "odavaló" Griezmann, vagy Coutinho. Ezzel együtt kizárólag Laporta lehetett az, aki ezt a klubot kihúzhatta 2022 után a szarból. Senki más nem merte volna elvállalni, vagy nagyobbat bukott volna, mint Bartomeu.
Kekec54
2024. május 24. 15:04
Az előző klubvezető (büntetlenül)) anyagilag tönkre tette a klubot, drága, de nem oda való játékosok vásárlásával, a tehetséges fiatalokat bagóért pedig eladta. Laporta sincs a helyzet magaslatán, mindenki többet várt tőle. Sajnos csak tovább tetézi a bajt, hogy konfliktus alakult ki közte és Xavi között. Deco aki vele játszott anno, pedig egy szar alak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!