Lengyelország
15:002024. június 16.
Hollandia
Szlovénia
18:002024. június 16.
Dánia

Ezek a magyar férfi vízilabdázók reménykedhetnek az olimpiai szereplésben

2024. május 23. 22:41

Varga Zsolt szövetségi kapitány 21 tagú keretet hirdetett, de csak 13-an utazhatnak majd Párizsba. Elmondta, kevés a kiadó hely…

2024. május 23. 22:41

Nyitókép: MTI/Kovács Tamás


 

A magyar férfi vízilabda-válogatott öt hivatalos meccset játszik a nyári olimpiáig. Varga Zsolt 18 mezőnyjátékossal és három kapussal kezdi meg a felkészülést Párizsra, hogy aztán kiválassza azt a 13 pólóst, akivel a győzelemért harcol majd. A névsort csütörtökön reggel hozta nyilvánosságra a szövetségi kapitány.

„Azt hiszem, hogy a névsorban nincs meglepetés, azok kaptak meghívót, akik a korábbi időszakban – a zágrábi és a dohai keretben – szerepeltek. Folytatódik az a terv, amit a fukuokai vb után kialakítottunk, a cél az, hogy kihozzuk a maximumot a játékosokból egy olyan időszakban, amikor többször is csúcsformát kell elérni. 

Most már a korábban elvégzett teljesítményre tudunk építeni, s ezzel a közvetlen felkészülés kezdődik meg a párizsi olimpiára. 

Fokozott figyelmet fordítunk a regenerációra, ezzel kapcsolatban újfajta méréseket is alkalmazunk majd a munka során. Ami az olimpiai részvevőket illeti, természetesen a fejemben már összeállt a 13 tagú csapat gerince, de egy-két hely még kérdéses. Nyilvánvaló, hogy extrémen rossz teljesítmény vagy sérülés miatt bekövetkezhet változtatás, de azt reméljük, hogy ilyen nem lesz” – mondta Varga Zsolt a vlv.hu-nak.

A szövetség tájékoztatása szerint a magyar válogatott két részletben kezdi meg a felkészülést. A játékosok egy része már június 3-án munkához lát a Margitszigeten. A Bajnokok Ligája négyes döntőjét június 5-6-7-én rendezik meg Máltán, ahol szerepel a Fradi összes válogatottja, valamint a Pro Reccóban vezérszerepet betöltő Zalánki Gergő és az Olympiakosz idegenlégiósa, Vámos Márton. 

A komplett keret közös munkája június 17-én indul, budapesti edzések után Mátraházán edzőtáboroznak majd a fiúk, s a vizes edzések helyszíne Gyöngyös lesz. 

Ezután Zágrábba utazik a keret, ahol több napon át együtt gyakorol a világbajnok horvát válogatottal, sőt, június 30-án, vasárnap hivatalos mérkőzést is játszik egymással a két nemzeti csapat.

A magyar szurkolók a margitszigeti uszodában láthatják majd nemzetközi tornán a csapatot, az ellenfelek: Franciaország, Olaszország és Japán. Az olimpiai felkészülés utolsó szakaszában az olaszokkal Szirakúzában, a spanyolokkal Barcelonában mérkőznek a mieink. Szicíliában hivatalos mérkőzést is játszik egymással az olasz és a magyar csapat. A 12+1 tagú magyar válogatott július 26-án utazik a párizsi olimpiára, ahol az első csoportmeccsünk július 28-án lesz a házigazda Franciaország ellen, amely az idei februári dohai világbajnokságon elütött minket a legjobb négy közé jutástól.

 

A magyar válogatott most ismertetett kerete:

Bányai Márk (Szolnoki Dózsa), Szakonyi Dániel (FTC), Vogel Soma (FTC) – kapusok;

Angyal Dániel (CN Marseille), Burián Gergely (Vasas Plaket), Fekete Gergő (FTC), Hárai Balázs (OSC-Újbuda), Jansik Szilárd (FTC), Kovács Péter (BVSC-Zugló), Manhercz Krisztián (Marseille), Molnár Erik (FTC), Nagy Ádám (FTC), Német Toni (FTC), Pohl Zoltán (FTC), Tátrai Dávid (BVSC-Zugló), Vámos Márton (Olympiakosz), Varga Dénes (FTC), Vigvári Vendel (FTC), Vigvári Vince (OSC-Újbuda), Vismeg Zsombor (Szolnoki Dózsa), Zalánki Gergő (Pro Recco) – mezőnyjátékosok.

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-93
2024. június 15. 02:12
🍓 ️ ­­­É­­­r­­t­é­­­k­e­­­l­­­d­ ­­a­­ ­­­s­z­e­­­x­­­i­­­ ­­p­­­u­­n­­c­­­i­m­­­a­­­t­­ 👉 𝐖­­𝐖­𝐖­.­𝐗­­𝟏­𝟖­­­.­­­𝐅­­𝐔­­­𝐍
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!