Ausztria
21:002024. június 17.
Franciaország
Törökország
18:002024. június 18.
Grúzia

Eldőlt Gulácsi Péter sorsa, itt folytatja a magyar válogatott kapusa!

2024. május 27. 11:57

A kapus nagy sikereket ünnepelhetett az RB Leipziggel, Német Kupa-győzelmeket és a szuperkupa-győzelmet ért el, de a nehéz időkben is érezte a klub és a lipcsei emberek támogatását.

2024. május 27. 11:57

Nyitókép: UWE ANSPACH / DPA / AFP

Gulácsi Péter hétfőn 2026. június végéig meghosszabbította szerződését klubjával, a német labdarúgó-bajnokságban szereplő RB Leipziggal. A magyar válogatott kapus eddigi kontraktusa jövő nyárig volt érvényes.

A 34 éves Gulácsi 2015 óta a lipcsei csapat játékosa – a Red Bull Salzburgtól érkezett – , eddig 302 tétmérkőzésen szerepelt (összesen 27 146 percig), kétszeres Német Kupa-győztes (2022, 2023). A klub statisztikái szerint a tétmeccsek közül 95-ön nem kapott gólt. A hálóőr jelenleg az Európa-bajnokságra készül, amelyen a magyar együttes a házigazda németek csoportellenfele lesz. Az RB Leipzig idén negyedik lett a Bundesligában, így a következő szezonban a Bajnokok Ligájában szerepelhet.

Nagy vágyam volt a szerződéshosszabbítás” 

– nyilatkozott a klub honlapján Gulácsi Péter. 

Nagyon különleges az út, amelyen az egyesülettel együtt 2015 óta járunk. Nagy sikereket is ünnepelhettem az RB Leipziggel, mint például a Német Kupa-győzelmeket és a szuperkupa-győzelmet, de a nehéz időkben is mindig éreztem a klub és az itteni emberek támogatását. A célom az, hogy a szurkolók támogatásával folytassuk közös sikertörténetünket” – tette hozzá a kapus. 

A játékos elmondta azt is, úgy érzi, még van néhány igazán jó éve és vannak céljai.

Az előző szezonban is láthattuk, hogy milyen potenciál rejlik ebben a csapatban ezzel az edzői stábbal, és az egész klubban. Nagyon várom az új idényt” – fogalmazott, kiemelve, hogy a családjával együtt nagyon jól érzik magukat Lipcsében, amely a második otthonukká vált. „Számomra a szerződéshosszabbítás nemcsak sportszakmai, hanem szívből jövő döntés is volt” – mondta Gulácsi Péter.

(MTI)

 

 

Összesen 164 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ThunderDan
2024. május 27. 12:21
Szokásos clickbait.
szintetikus
2024. május 27. 12:11
Fradiba túl fehér és ott a szurkolók barbárok.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!