Dánia
18:002024. június 20.
Anglia
Spanyolország
21:002024. június 20.
Olaszország

Elájult a világbajnok német labdarúgó, mennyit fejlődött a magyar válogatott

2024. május 28. 09:25

Az Európa-bajnokság után visszavonuló világsztár a szombati Bajnokok Ligája-döntő előtt nyilatkozott.

2024. május 28. 09:25
null

 

Nyitókép: Ronny Hartmann / AFP

A 108-szoros válogatott klasszis, Toni Kroos (aki a Real Madriddal négyszer nyert eddig BL-trófeát, és ugyancsak négyszer lett spanyol bajnok) éppen egy hete jelentette be hivatalosan, hogy az Európa-bajnokság után visszavonul, ám szombaton még egy rendkívül fontos meccs, a Borussia Dortmund elleni BL-döntő vár rá. „Jól érzem magam a bőrömben” – kezdte a középpályás a közmédiának adott interjújában – de mindig is azt mondtam: a legmagasabb szinten szeretném abbahagyni. Az olyan meccsek, mint amit például a Bayernnel játszottunk, megmutatják, hogy még mindig ott vagyok. 

A szombati meccs egy méltó befejezés lenne, ha nyernénk, de a bajnokságot így is nagy előnnyel húztuk be. Egy ilyen idény után ez a megfelelő pillanat a visszavonulásra.

Az idei BL-szezon azért is különleges Toni Kroos számára, mert az Union Berlint, az RB Leipziget, majd a Bayern Münchent is legyőzték – a fináléban pedig a Dortmund következik. Vajon mi lehet a sikerrecept?

Fotó: JAVIER SORIANO / AFP

„Örülök a német ellenfeleknek, ez mindig különleges. Sokszor játszunk német riválisokkal, de hogy mindegyikkel egy szezonon belül, ez tiszta őrület! Még a Dortmund hátravan, de eddig mindegyik német csapatot legyőztük. Ugyanakkor a Leipzig elleni meccs igen nehéz volt, a Bayern mindig az, szóval biztos vagyok benne, hogy a Borussia is megkeseríti majd az életünket”

Ismert, Németország a magyar válogatottal egy csoportban szerepel a kontinensviadalon, amelyet az utóbbi három tétmérkőzésen (sem a 2020-as Eb-n, sem a Nemzetek Ligájában) nem tudott legyőzni. Igaz: a válogatottságot ideiglenesen lemondó Toni Kroos egyik találkozón sem játszott a Nationalelfben. Ezzel együtt pozitív véleménye van Marco Rossi csapatáról.

Az előző mérkőzések nagyon nehezek voltak, hiszen a magyar válogatott rendkívül sokat fejlődött az elmúlt években. De először Skóciára koncentrálunk, hiszen szeretnénk jól kezdeni az Eb-t, aztán majd foglalkozunk a magyarokkal is!”

– mondta Kroos.

 

Összesen 38 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Majdmegmondom
2024. május 28. 19:57
Semmi különös, csak kiéneklik a sajtot a szánkból...
tizennyolcfok
2024. május 28. 11:52
"elájult" kacsoh, te bohóc.
excan1
2024. május 28. 11:31
Na, a szokásos Mandiner-es "enyhe" túlzás... Én érzem magam kellemetlenül....
bhölömbika
2024. május 28. 11:16 Szerkesztve
Ennyit mondott Kroos: 'Az előző mérkőzések nagyon nehezek voltak, hiszen a magyar válogatott rendkívül sokat fejlődött az elmúlt években." Nincs itt semmiféle elájulás, ajnározás és stb. Szimplán konkrétan megdícsérte a magyar válogatottat, akik tényleg sokat fejlődtek. Miért kell ezt csinálni? Nem unjátok még kedves olvasók is, hogy a mandíner folyamatosan hatásvadász ÉS hazug cikkeket tol elétek, csak azért hogy ettől majd jobban érezzétek magatok VAGY jobban felhergeljen titeket? titeket nem zavar, hogy még egy ilyen jó hírból is hatásvadás és embereket megosztó cikkeket hoz le?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!