Ekkora a baj Eb-csoportellenfelünknél? A „jó nevű ” Gruda és Reitz is besegít...

2024. május 28. 16:38

Hiába 27 fős a német Eb-keret, egyelőre csupán 15 játékos áll Julian Nagelsmann szövetségi kapitány rendelkezésére.

2024. május 28. 16:38
null

Nyitókép: dfb.de

A magyar válogatotthoz hasonlóan (a mieink első tréningjéről ITT olvashatnak) a német labdarúgó-válogatott is hétfő délután kezdte meg a közvetlen felkészülést a hazai rendezésű Európa-bajnokságra.

Ezt is ajánljuk a témában

Ami azt illeti, igen csak foghíjas a mezőny: a gyomorbántalmakkal küszködő Manuel Neuer jó esetben csak a hét közepén csatlakozhat a kerethez, 

az 51 veretlen tétmérkőzés után az Atalanta elleni Európa Liga-döntőt elvesztő Bayer Leverkusen játékosai (Robert Andrich, Jonathan Tah és Florian Wirtz) szerdán érkeznek be Nationaelf blankenhaini edzőtáborába.

A hiányzók számát gyarapítja az FC Barcelonával az elmúlt szombaton idényt záró Ilkay Gündogan, aki a leverkuseni különítménnyel együtt érkezik a válogatotthoz. Csapattársa, Marc-André ter Stegen engedélyt kapott arra, hogy csak jövő hétfőn kapcsolódjon be a közös munkába, a válogatott másodi számú kapusa ugyanis a téli hátműtétjét követően kapott hosszabb pihenőidőt a többieknél. 

RÜDIGER, Antonio
Antonio Rüdigerre még fontos feladat vár: a Bajnokok Ligája-döntőjében szerepel – a Borussia Dortmund ellen Fotó: MTI/EPA/EFE Kiko Huesca

A szombat esti Borussia Dortmund – Real Madrid BL-döntő német különítménye Niclas Füllkrug, Nico Schlotterberg illetve Toni Kroos és Antonio Rüdiger értelemszerűen csak jövő hétfőn érkezik Türingiába (a nemzeti csapattól az Eb után visszavonuló 108-szoros válogatott legenda BL- és Eb-reményeiről ITT nyilatkozik), míg apróbb sérülés miatt egyelőre nem bevethető Jamal Musiala, Leroy Sané, Aleksandar Pavlovic és David Raum sem. 

Az áldatlan állapot megszüntetése érdekében Julian Nagelsmann kényszerű lépésre szánta el magát: az U21-es keretből átvezényelte Brajan Grudát és Rocco Reitzet – természetesen ideiglenes jelleggel.

Afelől azonban szemernyi kétségünk se legyen, hogy a június 14-i Eb-nyitómérkőzésre, a Skócia elleni találkozóra a lehető legerősebb csapatot tudj majd pályára küldeni a szövetségi kapitány...  

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 116 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lauderstenonis-2
2024. május 28. 17:01
Gruda a Mainz 05, míg Reitz a Borussia Mönchengladbach játékosa. Míg a magyar válogatottban simán kerettag olasz, angol és német másodosztályban szereplő játékos.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!