Svájc
18:002024. június 29.
Olaszország
Németország
21:002024. június 29.
Dánia

Álmodozás a BL megrontója! Mennyi esélye van a Borussia Dortmundnak a Real Madrid ellen?

2024. május 31. 13:20

A szombati Bajnokok Ligája döntő előtt megnéztük, miben bízhatnak a németek.

2024. május 31. 13:20

Fotó: MTI/AP/Frank Augstein

Békemenet After Kibeszélő június elsején 18 órakor a Scruton V.P.-ben! Hallgassa meg Ön is a Mandiner All Stars beszélgetését, mely során Bayer Zsolt, Mráz Ágoston Sámuel és Horváth József elemzi a Békemenet történéseit a Mandiner munkatársaival, Kacsoh Dániellel és Pócza Istvánnal. Regisztráljon most az alábbi linken!

***

Június 1-én este Londonban a Borussia Dortmund és a Real Madrid vívja a labdarúgó Bajnokok Ligája-döntőjét. A fogadkozás mindkét oldalon megkezdődött, az 1997-ben győztes német együttes és a 14-szeres spanyol csúcstartó is feltenné a pontot az i-re a szezon végén.

A mérkőzést közvetítő M4 Sport stábja már a helyszínen hangol és készíti az exkluzív anyagokat a találkozó felvezetéseként. Edin Terzic, a Borussia Dortmund vezetőedzője a magyar stábnak elárulta, a Real Madrid elleni döntőben az álmaikat igyekeznek valóra váltani.

A német szakember története azért is különleges, mert a dortmundiak 2013-as döntőjét még a lelátón izgulta végig a sárga-feketék szurkolójaként...

„Húsz éve kaptam az első kispadot. Dolgoztam akadémiai játékosokkal, dolgoztam asszisztens edzőként. Negyven éve részese vagyok a játéknak, és több mint húsz éve edzőként, az életem felében. Értem, érdekes sztori az enyém – de ez nem csak az én sztorim, hanem a csapaté.

Itt a nagy esély, hogy szombaton megnyerjük a Bajnokok Ligáját!”

– tekintett előre Terzic, majd így folytatta:

„Az a legfontosabb, hogy a saját játékunkat játsszuk. Tudjuk, hol vagyunk, de ne az alkalomnak játsszunk. Így vettük a kihívásokat az Atléticóval és a PSG-vel szemben is.

Az egész világ látni fogja, hogyan harcolunk az álmainkért. Mert egy küldetés megbukhat, de az álom nem.

És ha küzdünk érte, teljesülhet, és szombaton teljesülni fog” – bizakodott a németek 41 éves mestere.

A magyar stábnak Sebastian Kehl, a BVB sportigazgatója is latolgatta az esélyeket.

„Nagyon nehéz csoportból jutottunk tovább, most pedig már a döntőben vagyunk, úgy, hogy közben a PSG-t és az Atlético Madridot búcsúztattuk.

Most a Real Madriddal játsszunk egy meccset, de ugyanazt kell csinálnunk, mint eddig: hozni kell a legjobbunkat, minél kevesebb hibát elkövetni, koncentráltnak kell lennünk és önbizalommal kell játszanunk.

Azt gondolom, az egész csapat nagyot lépett előre ebben a szezonban. Voltak téli igazolásaink, hogy még jobbak legyünk, szerintem Jadon Sancho és Ian Maatsen is remek munkát végzett. De leginkább arra volt szükség, hogy javítsunk és fejlesszünk a játékunkon” – zárta gondolatait Kehl.

A Borussia Dortmund–Real Madrid Bajnokok Ligája-döntőt szombaton 21 órától élő, szöveges tudósításban követhetik a Mandineren!

 

 

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gyaloggos
2024. május 31. 17:39
PERSZE, hogy a REAL az esélyes, DE GONDOLTA valaki, hogy a DORTMUND a döntőig menetel?
lefty67
2024. május 31. 17:21
A döntőt már lejátszották... Unalmas meccsen 1-0-ra nyer a Madrid!
ruszkikhaza-2
2024. május 31. 15:10
a NER-foci 13. évében a közelében sem volt magyar csapat a BL-nek
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!