Többet játszatná Botka Endrét a Fradi korábbi bajnoka

2024. április 01. 11:36

Hrutka János szerint szerint a válogatottból is kimaradó labdarúgó nincs könnyű helyzetben, és ilyenkor kell neki a segítő jobb.

2024. április 01. 11:36

Nyitókép: Hrutka János Instagram

 

A Ferencvárossal öt bajnoki címet nyert Botka Endre nincs könnyű helyzetben, azok után ugyanis, hogy legutóbb kimaradt a válogatott keretből, a szünet követő első bajnokit is csak a kispadon ülte végig Mezőkövesden. A hátvéd nincs élete legjobb periódusában, s erről az FTC korábbi futballistája, a háromszoros magyar bajnok Hrutka János formált markáns véleményt a közösségi oldalán – szúrta ki a Magyar Nemzet.

„Amennyiben a műszerek nem azt mutatják, hogy harmincszázalékos erőállapotban van és a sípcsontjáról sem pattan minden második labda Dibusz Dénes kapujába, akkor Botkának játszani kell. 

Alanyi jogon is megilletnék a percek a rutinos hátvédet, de egy olyan szituációban, amikor ezen múlik (talán az utolsó) Eb-szereplésének lehetősége, akkor ez mindenki érdeke" – írta vasárnap esti Facebook-posztjában Hrutka János, aki 1993 és 2002 között játszott a zöld-fehéreknél.

BOTKA Endre; IVANOVIC, Djordje;
Botka Endre (jobbra), a Ferencváros játékosa a labdarúgó Konferencia-liga csoportkörének ötödik fordulójában játszott Csukaricski-Ferencváros mérkőzésen a szerbiai Leskovacban 2023. november 30-án - Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

A korábbi magyar és német bajnok hátvéd szerint Botka tett már le annyit az asztalra, hogy egy ilyen szituációban ne legyen kérdés a szerepeltetése, szálkás a feneke a kispadon izgulástól.

„Imádunk és elismerünk minden posztrivális hazánkba érkezőt, de ebben a szituációban kell a segítő jobb, kellenek a Ferencvárost képviselők Németországban. Pláne öt pont előnnyel és mínusz egy mérkőzéssel a zsebben. Gratuláció a sorozatban hatodikhoz, hajrá „Endi”, hajrá magyarok!” – így a 49 éves Hrutka János.

A hatszoros magyar bajnok Botka Endre eddig öt bajnoki címet és két Magyar Kupát nyert a Ferencvárossal. Korábban rendszeresen tagja volt a magyar válogatottnak is, amelyben mostanáig 25-ször szerepelhetett, a márciusi felkészülési találkozókra viszont nem kapott meghívót Marco Rossi szövetségi kapitánytól. Botka tavaly nyáron és a tavaszi idény elején is sérült volt, helyét a Fradiban a védelem jobb oldalán egyre inkább átvette a szezon kezdetén érkezett Cebrail Makreckis. Botka az eddigi 26 NB I-es fordulóból csupán 13-szor lépett pályára, de teljes 90 percet csak kétszer játszott. Ilyen mutatókkal elég kicsi az esélye, hogy meghívja őt Rossi a németországi Európa-bajnokságra utazó válogatott keretbe.

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-79
2024. április 30. 22:52
🍓 ️ ­­A­­­ ­­d­­ö­­g­­ö­­s­­­ ­­l­á­­n­y­­­o­­k­­ ­­­v­­á­r­n­a­­­k­­­ ­­r­­­á­­­d­ 👉 𝗪­­𝗪­𝗪­­.­­­𝗖­𝗨­­𝗠𝟰­­.­𝗙­𝗨­­𝗡
Bulldog Orange
2024. április 01. 18:45
Hurka Rudi okosakat mond, szerinte ... A valóság az, hogy focistának szar volt, szakértőnek meg szar !
magyar-850
2024. április 01. 17:55
Alanyi jogon játszatni valakit?????? Mi a fakkkk van???? Köszi “szakértő” Rudi 😀 Inkább a Petriért álltál volna ki liberális majom.
Lajaking
2024. április 01. 13:36
"Alanyi jogon is megilletnék a percek a rutinos hátvédet" Nem. Az játsszon, aki a legjobb. Hrutka meg keressen valami munkát, ne a focival foglalkozzon. Mindenkinek jobb lesz.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!