Nem volt jókedvében Jürgen Klopp, elmondta a véleményét Szoboszlairól is a vesztes meccs után

2024. április 15. 09:55

A Crystal Palace ellen csereként szerepeltetett magyar középpályásról is szó esett a vasárnapi mérkőzés után. Miért ad kevesebb lehetőséget "Dom"-nak a német?

2024. április 15. 09:55
null

Nyitókép: Facebook/Liverpool FC

***

Többet veszített egy meccsnél vasárnap a Liverpool. Szoboszlai Dominik és csapata hazai pályán kapott ki a kiesés ellen küzdő Crystal Palace-tól (0-1), s ezzel a harmadik helyre csúszott vissza a tabellán. 

Ezt is ajánljuk a témában

Kimaradt ziccerek

Jürgen Klopp menedzser nem is volt elégedett a látottakkal, főként az első félidőben. A német edző a kihagyott ordító gólhelyzetek ellenére a második játékrészben felfedezte a pozitívumokat.

„Az már egy nagyon jó hazai meccs volt, jól is teljesítettünk. Nem vagyok benne biztos, hogy valóban voltak kidolgozott helyzeteik, de nekünk 

volt sok lehetőségünk, nem is akármilyenek: négy, amelyeknél mindenki azt gondolta, hogy ez gól. 

És több olyan sanszunk adódott, ahol közel voltunk. Szóval volt lendületünk, benne voltunk a játékban, és nyomás alá tudtuk helyezni őket” – értékelt a hivatalos sajtótájékoztatón Klopp. 

Hiba a gépezetben

Az idény végén távozó tréner szerint a letámadásuk nem működött jól a londoni csapat ellen, s mintha kis önkritikát is gyakorolt volna, amikor a taktikát elemezte Jürgen Klopp.

„A felállásunk sosem volt igazán alkalmas, hogy a Palace-nak problémát okozzon. Az általuk megjátszott átlós labdákat csak úgy tudod kivédeni, hogy nyomás alá helyezed a labdát birtokló játékost, erre nincs más lehetőség. Mi nem ezt tettük, és ez azt jelenti, hogy tudták folytatni a játékukat, és folyamatosan futnunk kellett.”

Szoboszlai helyzete

A Manchester United elleni ugyancsak fájó idegenbeli döntetlen (2-2) alkalmával a kezdőcsapat tagja volt Szoboszlai Dominik. Azon a Premier League-mérkőzésen adódott a legtöbb gólhelyzete a magyar középpályásnak, ám nem tudott élni velük. A második félidő derekán le is cserélte Jürgen Klopp, aki a hétközi nemzetközi meccsen és a Crystal Palace ellen is a kispadra ültette. A félidőben, 0-1-nél küldte be, s a 23 éves játékos aktivizálta is magát, kulcspasszát azonban Diogo Jota közelről a kapu előtt helyezkedő védőbe rúgta. Szoboszlai kapcsán a vezetőedző csupán annyit mondott: „Dom sérülésből tért vissza” és ilyesmiről, illetve ritmusról morgolódott valamit.

A szakember nemrég még méltatta a magyart, aki a január és február nagy részét hagyta ki izomsérülések miatt. Hogy ne lenne játékban, nem helytálló, a válogatottban is végigjátszott két találkozón és két gólt szerzett. Amíg azonban az angol bajnokságban az első 10 fordulóban végig a pályán volt, összesen 14-szer, addig az utóbbi 6 alkalomból csupán egyszer – pedig elmondása szerint bírná a terhelést.

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gyaloggos
2024. április 15. 19:32
antallmiki! HÜLYESÉGEKET írsz! EGY "középszerű spiller" NEM KÉPES olyan gólokat szerezni, mint amilyeneket SZOBOSZLAI a válogatottban, és a POOLBAN rúgott! AZ egész csapatnak sza@rul megy az utóbbi időben, SZOBOSZLAI sem tudott kiemelkedőt nyújtani, mint ahogyan a többi klasszis sem ! LESZ ez a SZOBOSZLAI még sokkal jobb is, mint amilyen mostanában, CSAK egy focicsapatban TÍZ mezőnyjátékos van! NEM mellékesen SZOBOSZLAI vasárnap is adott egy olyan passzot, amilyenből illik gólt rúgni, csak JOTA kihagyta !
kombinator-0
2024. április 15. 17:37
szoboszlai egy lufi ... most pukkadt ki ... kár ...
ujujuj
2024. április 15. 12:55
"az angol bajnokságban az első 10 fordulóban végig a pályán volt, összesen 14-szer" Akkor jól értem, hogy Dominik meccsenként átlagosan 1,4 meccset játszik le?
antallmiki
2024. április 15. 11:01
Ezerszer leírtam már, de megteszem újra. Bár arra esély nulla, hogy megértsétek amit írok, mert vakok vagytok és az intelligenciátok valahol 40 körül van. Szopószlói Domingó egy túlhájpolt középszerű spíler! Ennyi és nem több. Gólképtelen, és mellé még megbízhatatlan is. A ti hibátok is, hogy elhitettétek csóri gyerekkel, hogy ér annyit mint amennyi az árcéduláján van.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!