Jöhet a budapesti BL-döntő!

2024. április 05. 08:03

A kormány zöld utat adott a világ egyik legnagyobb sportrendezvényének.

2024. április 05. 08:03

Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

A magyar kormány támogatja az UEFA Bajnokok Ligája (BL) döntőjének budapesti megrendezését – jelentette ki csütörtök esti közleményében a sportért felelős államtitkárságot is magába foglaló Honvédelmi Minisztérium (HM), amiről a Magyar Nemzet számol be.

Ezt írta a minisztérium: 

„A magyar kormány határozatának értelmében támogatja a Magyar Labdarúgó-szövetségnek a 2026-os és 2027-es UEFA Bajnokok Ligája döntőjére benyújtandó pályázatát

 és biztosítja az ehhez szükséges garanciavállalásokat.”

A közleményből kiderül: a Bajnokok Ligája-döntő érvényes pályázatának feltétele, hogy a kormány képviselője – jelen esetben a honvédelmi miniszter – felhatalmazást adjon az UEFA által megkövetelt és megfogalmazott nyilatkozatok aláírására. A nyilatkozatok magukban foglalják a szükséges garanciákat.

„A Puskás Aréna 2019-es átadása óta adott már otthont Európa-liga-döntőnek, UEFA-szuperkupa-döntőnek és Európa-bajnoki mérkőzéseknek is,

 melyek megrendezése mind a nemzetközi szövetség, mind a szurkolók körében sikert aratott” – emlékeztetett közleményében a tárca.

A győztes pályázatról 2024 májusában várható döntés, írják.

Kapcsolódó vélemény

undefined

Kovács Gergő

Mandiner

Idézőjel

Ez nem csupán a sport, de az élet ünnepe volt.

 

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!