Három barcelonai piros lap, történelmi Barca-vereség, a PSG idegenben ütötte ki a katalánokat!

2024. április 16. 23:14

A túl hamar megfogyatkozó Barcelonát a második játékrészben lefutballozta a PSG.

2024. április 16. 23:14
Ousmané DEMBELÉ

Nyitókép, fotó: MTI/EPA Alejandro Garcia

A két együttes a következő összeállításban lépett a Nou Camp gyepére, a játékvezető a magyar származású, Nagykárolyban élő Kovács István!

Barcelona: Ter Stegen – Joao Cancelo, Pau Cubarsi, Araujo, Koundé – Gündogan, De Jong, Pedrí – Raphinha, Lewandowski, Yamal

PSG: Donnarumma – Hakimi, Marquinhos, Hernandez, Nuno Mendes –  Zaire-Emery, Vitinha, Fabián Ruiz – Barcola, Mbappé, Dembélé

Az egyik Bajnokok Ligája-negyeddöntő természetese nem csak a két sztárklub, hanem a két vezetőedző a spanyol Luis Enrique és Xavi presztízscsatájának is számít. Érdekesség: amióta a katalánok mestere bejelentette a távozását, 13 mérkőzés óta veretlen a Barca. 

Amint az első mérkőzés 3-2-es barcelonai bravúrja után várható volt, a Paris SG lépett fel támadólag. Éppen ezért volt kissé meglepő, hogy a gyakorlatilag első valamire való Barca-támadás góllal végződött. A 12. percben Yamal – szokásához híven – lendületesen ment el a szélen, bal külsővel bekanyarította a labdát, amelyet a párharc hőse, az immár háromgólos Raphinha helyezte a kapuba. Barcelona – Paris SG 1-0!

RAPHINHA
Raphinha gólja után még élt a barcelonai remény... Fotó: MTI/EPA Alberto Estevez

A 20. percben kis híján növelték előnyüket a katalánok: egy szélről belőtt labda Lewandowski elé került, a lengyel gólzsák nem sokat teketóriázott, 14 méterről egyből tüzelt, a labda alig szállt fölé. Ez annyira meghozta a hazaiak kedvét, hogy most ők támadtak le, ám a 28. percben Mbappé veszélyeztetett, ám a próbálkozást bravúrral hárította Ter Stegen.

A 29. percben reménysugár a PSG előtt! Történt, hogy Barcola lódult meg a kapu felé, ám Araujo még a tizenhatos előtt, nyilvánvaló gólhelyzetben visszarántotta a hazaiak támadóját. 

Kovács István teljesen jogosan állította ki a katalánok uruguayi védőjét, a párizsiak több mint egy órát emberelőnyben játszhatnak!

hamar gólra is váltotta emberelőnyét a PSG: a Barca védelmét állandó nyomás alatt tartó Barcola beadása után a korábbi Barca-játékos, a cseppet sem nagy népszerűségnek örvendő Ousmané Dembelé remekül érkezett, és droppal lőtt Ter Stegen kapujába. Barcelona – Paris Saint-Germain 1-1!

Jelzésértékű: Araujo piros lapja után a spanyol együttes szinte alig jutott el a PSG kapujának támadó harmadába.

SZÜNET UTÁN

A 49. percben Hakimi lövése tréfálta meg Ter Stegent, mindenesetre a német kapus eléggé suta mozdulattal ütötte fölé a labdát.

VITINHA
A második félidőben már gálázott a PSG... Fotó: MTI/EPA-EFE/Alejandro Garcia

Ezt hogy hagyhatta ki a PSG! Az 52, percben Dembelé – Mbappé volt a labda útja, az idény végén távozó gólzsák remekül tolta Fabián Ruíz elé  labdát, ám a spanyol légiós (...) éppen hogy kapu mellé gurított.  Ám mindez csak előszele volt a Paris Saint-Germain vezetésének: a portugál Vitinha remek, éles lövése a hosszú sarokban kötött ki. Barcelona – PSG 1-2!

Rögtön ezután Gündogan révén újra vezetést szerezhetett volna a Barca, de a német-török középpályás remek lövése a jobb kapufán csattant. Ezt már Xavi sem bírta tovább: annyira felhúzta magát, hogy a hatalmas hisztije után jogosan küldte a lelátóra Kovács István.

A 60. percben újabb barcelonai összeomlás: Joao Cancelo a tizenhatoson belül egyértelműen felrúgta Dembelét, a büntetőt Kylian Mbappé magabiztosan értékesítette – Barcelona – PSG 1-3!

A 64. percben tovább növelte népszerűtlenségét a játékvezető: nem ette meg Gündogan tizenhatoson belüli műesését, sárga lapot is adott neki a színészkedésért, mindennek következménye volt, hogy a katalánok kispadjáról egy újabb stábtag, José de la Funte kapusedző is mehetett a lelátóra...

A 73. percben kis híján felcsillantak a barcelonai remények: Lewandowski életerős bombáját Donnaruuma óriási bravúrral ütötte ki! A Barca igazolta, hogy felébredt a kiállítások okozta kábulatból: a 78. percben Raphinha villant, éles lövése alig kerülte el a kaput.

A 88. percben újra a lengyel villant: bombáját remekül mentette szögletre Marquinhos. A sarokrúgást Donnarumma újra szögletre ütötte, majd a korner után meglódult a PSG: Kylian Mbappé első lövését még bravúrral hárította Ter Stegen, az ismétlést is kiütötte, a Barca-védőkről azonban újra a gólzsák elé került a labda, aki most már nem hibázott! Barcelona Paris SG 1-4!

Ezzel a Barcelona történelmi vereséget szenvedett: még soha nem fordult elő, hogy egy nyertes mérkőzés után kiesett volna a Bajnokok Ligájából... 

 

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
rebekakedves
2024. április 18. 11:25
Az első piros lapnál azt éreztem hogy belenyúlt a meccsbe. Mondtam is hogy meglesz a Bentley :)
fater0921
2024. április 17. 10:29
Ezt a fasz román gecit, még a labdarúgás környékéről is el kell hajtani. Persze román francia testvérnép, meg is tett mindent a csigazabáló fos gecikért, amit valószinüleg jól megfizetett az arab moslék.
akkor ki
2024. április 17. 06:59
Kezdődött onnan, hogy Kovács és Dunna Ráma lesmárolták egymást a kijárati folyosón! Román és franszia puszi haverok! A szpíker, az a barom, Arauzsónak szólította végig Aruhót, szenvedtem tőle, de lényeg, hogy ilyen faltot simán ellehet engedni, sőt ezt el is kellett volna! Innentől azt csináltak a csigazabáló afrikai nigger majmok, amit akartak, mert tudták Kovács velük van. A tevehajcsár póker pofával ült a lelátón, mert tudta, hogy a románnak utalt 10-20 millió forintnak megfelelő juró eléri célját! Ez egy elcsalt geczi meccs volt! Kovács részlehajló volt, Fábián Ruizt meg jól felkellett volna öklelni, mert irtó pofátlan volt végig!!!
oberennsinnen49
2024. április 17. 06:34
Nem Kovács döntötte el a Barcelona kiesését, hanem a majom fejű uruguay-i Araujo.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!