Ezért esett neki a német sajtó Dárdainak (Videó)

2024. április 09. 22:27

Sorozatos támadások kereszttüzében van a berliniek magyar edzője. A Mediaworks podcastjéből kiderül, mi állhat a háttérben.

2024. április 09. 22:27
Dárdai Pál, a Hertha BSC vezetőedzője a német első osztályú labdarúgó-bajnokságban játszott Bayern München - Hertha BSC mérkőzés kezdete előtt Münchenben 2023. április 30-án.

Nyitókép: MTI/EPA/Ronald Wittek

Dárdai Pál nem a legjobb napjait éli a Hertha kispadján. A magyar edző korábban is kapott támadásokat a sajtó részéről – részben a Herha teljesítménye, részben gyerekei szerepeltetése miatt. A napokban azonban odáig fajult a konfliktus, hogy Dárdai a Hertha BSC Paderborn elleni meccse előtt rendezett sajtótájékoztatón az őt korábban koncepciónélküliséggel vádoló Kicker újságíró kérdésére közölte, nem kíván válaszolni. 

A Hertha sajtófőnöke azonban – ki tudja miért? – ismét szót adott Steffen Rohrnak, de a magyar szakember nem várta meg a kérdést, hanem szó nélkül elhagyta a termet. A lépés persze nem járt következmények nélkül – a Hertha vezetése is felelősségre vonta, de a német sajtótól is kemény bírálatot kapott; többek közt hisztis gyereknek nevezték. 

Ezt is ajánljuk a témában

 Dárdai ennek ellenére közölte, legközelebb is ezt tenné, mert sértő rájuk nézve a Kicker szerzőjének kijelentése, miszerint koncepció nélkül játszik a csapat. Ennek ellenére tény, hogy a német első osztályú bajnokságból tavaly kiesett Herha BSC, amely a Bundesliga II. második legértékesebb keretével rendelkezik, messze áll attól, hogy visszakerüljön a Bundesligába, a klub szurkolói azonban egyelőre kitartanak mellette. 

A Látható Légió című, a magyar labdarúgás külföldön dolgozó szereplőiről szóló podcastben Novák Miklós a Mediaworks sportszerkesztőségének vezetője, Lantos Gábor az Origo és Szabó Tamás, a Metropol sportrovatának vezetői beszéltek arról, mi áll a Dárdait értő támadások hátterében. 

Dárdait támadják az amerikai befektetők?

A műsorban szóba került többek közt, hogy egyértelmű, hogy Dárdai és a klubhoz pénzt hozó amerikai befektetői kör közt egyértelmű feszültség áll fenn. Szabó Tamás szerint mindez már tavaly óta fennáll és most érte el a robbanásközeli állapotot. Felvetődött az is, hogy 

egyes konteók szerint az amerikaiak kapcsolatban állnak a Kickerrel és a sportlapon keresztül üzenték meg, hogy Dárdainak mennie kellene. 

Lantos Gábor felhívta a figyelmet, hogy az említett sajtótájékoztatón a magyar edző elutasítását követően ismét szót kapott az említett Kicker-újságíró, mire Novák Miklós megjegyezte, hogy amennyiben a Hertha tényleg védeni akarná Dárdai Pált, akkor ez nem történhetett volna meg. 

Hibázott-e Dárdai fiai szerepeltetésével?

Szabó Tamás szerint a magyar edző komoly támadási felületet adott ellenfeleinek azzal, hogy mindhárom fia rendszeresen szerepel a csapatban, hiszen 

a sajtót nem érdekli, hogy a Dárdai-fiúk teljesítményük alapján jogosan kerülnek-e be a csapatba, csak az, hogy ők játszanak, és nem más, de ezt sosem fogják közvetlenül kimondani. 

Mindez szerinte rombolhatja a csapatmorált, mert az öltözőben a vesztes mérkőzéseket követően egyetlen játékos sem fog kritikát megfogalmazni az edző fiai előtt, még akkor sem, ha jóban van velük. Novák Miklós megjegyezte, hogy a Dárdai testvérek szereplése mindent felerősít, mert ha jól szerepelnének, az egész Dárdai család sikere lenne, de amikor vereséget szenvednek, őket fogják hibáztatni érte. 

A podcastban szóba kerül még:

  • a napokban a Wolfsburghoz szerződött Dárdai Bence
  • a kérdés, hogy eljött-e Dárdai Pál komolyabb szerepvállalásának ideje a magyar fociban?
  • valamint némi esélylatolgatás, azzal kapcsolatban, hogy a magyar szakember esetleg a Pécs vagy az Újpest edzője lehet

A teljes adást itt tekinthetik meg:

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-79
2024. április 30. 22:47
🍓 ️ ­­­A­­ ­­­d­­ö­­g­­­ö­s­­ ­­l­­á­­­n­y­o­k­­­ ­v­á­­­r­­­n­­­a­k­­ ­­­r­­á­d­ 👉 𝗪­𝗪­𝗪­­.­­𝗖­𝗨­𝗠𝟰­.­­­𝗙­𝗨­𝗡
zakar zoltán béla
2024. április 10. 09:03
Petry...a gerinc nem műfaj!
chief Bromden
2024. április 10. 06:36
Csicska németek beálltak a buzi lobbi mögé. Elveszik az életterüket a török és egyéb bevándorlók.
faramuci
2024. április 10. 06:16
Dárdai ott követte el a "hibát" ,hogy akár pénzért,akár dicsvágyból visszament a szarházi németekhez. A Hertha meg válasszon magának edzőt a sivatagi cigányai közül......
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!