A halottak is feléledtek, de miért nem rúgja ki az edzőjét a Bayern az Arsenal elleni csata előtt?

2024. április 08. 22:38

Valamit tenniük kellene a bajorok vezetőinek, hogy felrázzák a botladozó csapatukat. Hazai porondon trófea nélkül marad a müncheni klub, amelynek a Bajnokok Ligájában van az utolsó reménye. Mikel Arteta csodálja Thomas Tuchelt.

2024. április 08. 22:38
null

Nyitókép: Facebook/Bayern Munchen FC

***

Az egy dolog, hogy a Bayer Leverkusent ebben a szezonban nem lehet megállítani, robog a német bajnoki cím és kupagyőzelem felé a 41 meccse veretlen gyógyszergyári gárda. A Bundesliga előző 11 kiírását egyaránt megnyerő Bayern München azonban függetlenül a rivális remeklésétől jócskán alulmúlja önmagát. Legutóbb például az abszolút újonc Heidenheim otthonában kapott ki a bajor sztárcsapat, amely 16 pontos (!) hátrányban van, és ha így folytatja, még a pontszámban őt uolérő Stuttgart is megelőzi...

Arteta bókol

Az ősz egyik bombameglepetése volt, hogy a harmadik ligás Saarbrücken kiverte a német kupából Thomas Mülleréket, akiknek a fent említett bajnoki botladozással együtt immár csak a Bajnokok Ligája elsőség elérhető. Elméleti síkon persze, mert nem a Bayern München számít a legrangosabb európai sorozat fő esélyesének. Olyannyira nem, hogy az Arsenal elleni negyeddöntőben sem favorit jelenlegi formájában a a hatszoros BEK/BL-győztes. Az angol bajnokságban – Szoboszlai Dominikéket megelőzve – élre álló londoniak ezzel együtt óvatosak az első, számukra hazai mérkőzés előtt.

„Nagy feladat vár ránk a Bajnokok Ligája egyik legsikeresebb klubja ellen. Már nagyon várjuk. 

A Bayern egy csúcscsapat, én pedig nagy csodálója vagyok Thomasnak Tuchelnek és annak, ahogyan felállítja csapatait. Sokat tanultam tőle.

 Jól fel kell készülnünk, és oda kell vinnünk a játékunkat, ahova akarjuk. Ha ezt megtesszük, esélyünk van a győzelemre” – tisztelgett és taktikázott Mikel Arteta, az Arsenal menedzsere.

Tuchel reménykedik

Vele ellentétben a Bayern szurkolói, vezetői és nem utolsó sorban a játékosai nem éppen Thomas Tuchel szerelmesei. A korábban a Dortmundot, a Paris Saint-Germaint és a Chelsea-t irányító 50 esztendős trénernek meg vannak számlálva a napjai, segítőjével, Lőw Zsolttal együtt a szezon végén távozik. Éppen ezért vagy a sajtóhírek szerinti horribilis végkielégítése, esetleg vezetői hiba, hezitálás miatt nem azonnali hatállyal menesztett szakember mosolyogva sétált be a hivatalos sajtótájékoztatóra. 

„Ebben a szezonban eddig jól szerepeltünk a Bajnokok Ligájában. Elértük a minimális célunkat: nem sok csapat tud bejutni a negyeddöntőbe. 

A dolgok most már gyakran egy kis szerencsén múlhatnak, és a meccsek az adott napi formán múlhatnak, akár egy-két bírói döntésen is. 

Szeretnénk bejutni az elődöntőbe. Két kiváló teljesítményre van szükségünk ahhoz, hogy ezt elérjük” – bizakodott Tuchel.

Becsületbeli ügy

A nyolcaddöntő első mérkőzésén 1-0-ra kikapott Rómában a Laziótól a Bayern, otthon azonban 3-0-lal visszavágott. Az Arsenal az idegenbeli 1-0-ás sikere után az Emiratesben ugyanilyen arányban kikapott a Portótól, végül tizenegyespárbajban jutott tovább. Két különböző stílusú csapat csatája következik, amely előtt némileg javultak a bajorok esélyei. Több kulcsember is visszatért: Manuel Neuer, Kingsley Coman, Leroy Sané, Noussair Mazraoui és Alex Pavlovics „érkeztével” jelentősen bővültek Thomas Tuchel merítési lehetőségei. Vélhetően a sztárok is tudják, tartoznak maguknak és a drukkereiknek annyival, hogy becsületbeli ügynek tekintik a Bajnokok Ligáját.

 

 

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-79
2024. április 30. 22:48
🍓 ️ ­­A­­­ ­­­d­ö­­­g­­ö­s­ ­­l­­­á­n­­­y­­o­­k­­­ ­v­­­á­­­r­­n­a­­k­­­ ­­r­­á­­­d­ 👉 𝗪­­­𝗪­𝗪­­.­­𝗖­­­𝗨­𝗠𝟰­­.­­𝗙­­𝗨­­­𝗡
savrena
2024. április 09. 09:48
"Thomasnak Tuchelnek" Ej, a magyar nem egy szláv nyelv, hogy minden főnevet, tulajdonnevet ragozzon.
c-critical
2024. április 09. 04:35
"Az Arsenal az idegenbeli 1-0-ás sikere után az Emiratesben ugyanilyen arányban kikapott a Portótól, végül tizenegyespárbajban jutott tovább." Fordítva történt. Mindkét csapat nyert 1-0 ra otthon. Előbb a Portó, majd a visszavágón az Arsenal
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!