Visszatér Szoboszlai csapatához Klopp korábbi segítője

2024. március 13. 18:21

Michael Edwards egyszer már segített Kloppnak szupercsapatot építeni, vezérigazgatóként most ő lehet a klub megmentője.

2024. március 13. 18:21
Liverpool sporting director Michael Edwards during the red carpet arrivals for the 2018 Liverpool Players' Awards at Anfield, Liverpool. (Photo by Peter Byrne/PA Images via Getty Images)

Vezérigazgatóként tér vissza a Liverpoolhoz  Michael Edwards a klub egykori sportigazgatója – számolt be a 24.hu. A szakembernek annak idején kulcsszerepe volt benne, hogy a klub megtalálja az ideélis labdarúgókat Jürgen Klopp számára, és mint tudjuk, ez a munka annyira sikeres volt, hogy a német edzőgyakrolailag mindent megnyert a csapattal, amit lehetett – köztük a szurkolók által háromévtizede várt angol bajnoki címet. 

Ezt is ajánljuk a témában

Edwards 2022-ben felmondott, ám a Liverpool tuladjdonosa a Fenway Sports Group (FSG) azóta sem találta meg ideális helyettesét, és Jürgen Klopp távozásának hírére megkeresték a szakembert, hogy visszacsábítsák a Mersey-parti egyesülethez. Úgy tudni, Edwards a korábbinál nagyobb befolyást szeretett volna kapni a klubon belül, és az FSG vezetői úgy érezték, megérdemli a bizalmat, ezért június 1-től ő tölti be a futballszakmai vezérigazgató tisztségét.

„Michael az egyik legfélelmetesebb vezetői tehetség a világ labdarúgásában. Nagyon örülünk, hogy megszereztük a szolgáltatásait. Olyan szerepkörbe tér vissza, amely magasabb pozíció és szélesebb hatáskörrel bír, mint az eddigi” – idézte a The Athletic Mike Gordont, akinek feladatkörét Edwards átveszi (Gordon egyébként ettől függetlenül továbbra is az igazgatóság tagja lesz). 

Az új vezérigazgató első feladata egy sportigazgató kijelölése lesz, a brit sajtó pedig tényként kezeli, hogy a Bournemouth leköszönő technikai igazgatóját, Richard Hughes fogja választani. Edwardsnak lesz dolga bőven, hiszen először is meg kell találnia Klopp utódját, majd meg kell hosszabbítania jó pár kulcsjátékos szerződését. 

Ezt is ajánljuk a témában

 

Nyitókép: Peter Byrne/PA Images via Getty Images

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:22
🍓 ️ ­A­­­ ­­d­­­ö­­­g­ö­­s­­ ­l­­­á­­n­­y­­o­k­­­ ­­v­á­r­­­n­­a­k­ ­r­á­d­ 👉 𝗪­𝗪­𝗪­­­.­𝗖­­­𝗨­­𝗠𝟰­­­.­­𝗙­𝗨­­­𝗡
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!