Nyilvános olimpiai főpróba – családbarát magyarországi világesemény nagyágyúkkal

2024. március 04. 19:35

100 nap múlva kezdődik a kajak-kenu Eb Szegeden a teljes olimpiai csapattal.

2024. március 04. 19:35

100 nappal a szegedi Európa-bajnokság előtt elindult a jegyértékesítés!

Elindult a jegyértékesítés a 100 nap múlva kezdődő szegedi ECA Gyorsasági Para Kajak-Kenu és SUP Európa-bajnokságra – jelentette be Schmidt Gábor, a Honvédelmi Minisztérium sportért felelős helyettes államtitkára, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) elnöke a Stopper Úszóházon tartott hétfői sajtótájékoztatón. 

A SUP szakágban egyébként bárki rajthoz állhat, és már nevezni is lehet.

 A Stopperen tartott sajtóeseményen Boros Gergely, az MKKSZ szakmai igazgatója, Hadvina Dóra, olimpiai bajnok, Tóth Dávid, SUP vezetőedző és Varga Katalin, paralimpiai bronzérmes versenyző is részt vett. „Megkezdődik a menetelés, megkezdődik az évad, többen kint vannak a külföldi edzőtáborokban, javában zajlik a felkészülés. A világkupán még kvótákért szurkolhatunk, de számunkra még fontosabb lehet ez az Európa-bajnokság” – nyitotta meg a sajtótájékoztatót Schmidt Gábor az MKKSZ elnöke

A kajak-kenu Eb június 12-én kezdődik a szegedi Maty-éren, ahol minden bizonnyal már a teljes olimpiai csapat is rajthoz áll majd.

„Szeged lesz az utolsó helyszín, ahol Európa legjobbjai megmérettethetnek, illetve felmérhetik, hogy ki milyen szinten van a párizsi ötkarikás játékok előtt. „Minden szakágban és minden versenyszámban forrni fog a víz!” – hangsúlyozta az MKKSZ elnöke.

A felnőtt Európa-bajnokság 22 év után tér vissza Szegedre, melynek sikeres lebonyolításához a magyar kormány, Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata, valamint az MKKSZ további támogatói is hozzájárulnak.  

Hétfőn hivatalosan elindult a jegyértékesítés is, a szeged2024.hu oldalon keresztül és az Eventim honlapján lehet hozzájutni a belépőkhöz.

Schmidt Gábor úgy fogalmazott, „Ez egy családbarát rendezvény lesz. A sikeres atlétikai világbajnokságból kiindulva a Magyar Kajak-Kenu Szövetség is csatlakozott a Sportoló Nemzet Programhoz, amelynek tagjai 30%-os kedvezménnyel tudják megvenni a jegyeket.” 

Ezt is ajánljuk a témában

Boros Gergely arról számolt be, hogy a válogatott versenyzők eredményes téli felkészülésen vannak túl. A szakmai igazgató kiemelte, hogy sérülésektől és betegségektől mentesen, mindenki a céljainak megfelelően tudta teljesíteni a betervezett edzésprogramot és a legtöbben már a melegvízi edzőtáborokban készülnek a szezonra.

„Mind a gyorsasági, mind a para szakágnak fontos lesz a szegedi Európa-bajnokság, mivel ez lesz az utolsó nemzetközi verseny, ahol megmérettetik magukat a kaja-kenusok az olimpia előtt. Az Eb után nyolchetes olimpiai felkészülés következik.”

 – fogalmazott.

A 2021-es balatonfüredi világbajnokság, illetve a 2022-es világkupa után, idén Szegeden Európa-bajnokságot is rendezünk SUP szakágban, amely az első lesz az ECA égisze alatt. Tóth Dávid vezetőedző kiemelte, míg 2022-ben csak 45-en, tavaly már 70-en indultak a magyar bajnokságon, valamint felidézte, hogy a tavalyi Balaton-átevezésen 8-900-an teljesítették SUP-pal a távot, s az országos bajnokság mezőnye is jelentősen szélesedett 2022-höz képest, ami azt bizonyítja, hogy fejlődik a szakág. Az Eb különlegessége, hogy a SUP versenyekre bárki nevezhet a szeged2024.hu oldalon. Tóth Dávid kiemelte, hogy a tavaly világbajnokságon is jól szereplő Kocsis Csillag éremesélyes lehet, de reméli a magyar szurkolók biztatása plusz energiákat hoz ki minden indulóból.

Az ECA Gyorsasági, Para Kajak-Kenu és SUP Európa-bajnokság június 12-16. között lesz a Maty-éren, amelynek döntőit az M4 Sport is élőben közvetíti.

Nyitókép: MKKSZ

 

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!