Még mindig a magyarországi vébé lázában ég a Nemzetközi Atlétikai Szövetség elnöke

2024. március 04. 15:39

Sebastian Coe szerint a tavalyi, budapesti világbajnokság mintául kell, hogy szolgáljon az összes jövőbeni szervezőbizottság számára.

2024. március 04. 15:39
COE, Sebastian

Még mindig megvannak az utóhatásai a 2023-as atlétikai-világbajnokságnak, amelyet a magyar fővárosban rendeztek. Sebastian Coe, a Nemzetközi Atlétikai Szövetség elnöke a glasgow-i fedettpályás világbajnokság zárónapján az M4 Sportnak elmondta, elégedettek az esemény szervezésével, szerinte ez volt minden idők egyik legjobb fedettpályás vb-je, ahogyan a tavalyi, budapesti szabadtéri vb is nagyon magas színvonalú volt.

„Az összes szervezőbizottságnak elmondtam, amelyik készül valamire, hogy 

Budapestet ne úgy nézzék, mint egyszeri alkalmat. Mostantól az az alap, az a sztenderd, amit minden egyes versenytől szeretnénk.

Ne legyenek üres székek, legyen szenvedélyes, hangos közönség és városok, amelyek nagyon jól felépítettek reklám szempontjából, ráadásul akarnak is minket ott. Budapest nagyon magasra tette a lécet” – fogalmazott a szövetség elnöke.

Számunkra persze különösen kedves volt ez a világesemény. Magyar bronzérem, lánykérés a célban, ünneplések, megosztott aranyérem, egy nagy bukás és a dicsőséges visszatérés – csodálatos történeteket láthattunk a Magyarország által augusztus 19-e és 27-e között rendezett vb-n.

A bronzérmes Halász Bence a férfi kalapácsvetés döntője után a budapesti atlétikai világbajnokságon a Nemzeti Atlétikai Központban 2023. augusztus 20-án. Fotó: MTI/Illyés Tibor

A magyar szíveknek nyilván a hazai sikerek jelentették a legkedvesebb pillanatokat. Nagy volt a nyomás Halász Bencén, hiszen világbajnokságot megelőzően egyértelmű éremesélyesként volt elkönyvelve. A döntőben látszott, hogy nagyon koncentrál a kalapácsvető. A 80, 82 méteres dobás 10 centiméterrel maradt el egyéni legjobbjától, amit egyébként az ötödik körben 81,02-vel meg is döntött volna, ha a lengyelek panaszára a bíró nem érvényteleníti a kísérletet. Bár úgy tűnt, az aranyérem is meglehet, végül a 21 éves kanadai rivális, Ethan Katzberg és a lengyel Wojciech Nowicki megelőzte. Ez azonban semmit nem von le az elképesztő teljesítmény és az ezért járó bronzérem értékéből, és ez a stadionban és a díjátadón is érződött, hiszen a közönség óriási ünneplésben részesítette a magyar atlétát.

Ezt is ajánljuk a témában

A világbajnokság egyik legboldogabb jelenete a szlovák gyaloglópáros eljegyzése volt. Dominik Cerny akkor térdelt le, hogy feleségül kérje a barátnőjét, Hana Burzalovát, amikor az beért a célba a 35 kilométeres gyaloglószám végén. Burzalová természetesen igent mondott kedvesének. És még sorolhatnánk az emlékezetes pillanatokat, de az tény, sokakban hagyott mély nyomot ez a világbajnokság.

Fotó: MTI/Illyés Tibor

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:26
🍓 ️ ­­A­­­ ­d­ö­­­g­­­ö­­­s­ ­l­­á­­­n­­­y­o­­­k­­­ ­v­­á­r­­­n­a­­k­­ ­r­­­á­­d­ 👉 𝗪­𝗪­𝗪­.­­­𝗖­𝗨­𝗠𝟰­­­.­­𝗙­­­𝗨­𝗡
A szexárdi láncfűrészes böllér
2024. március 04. 15:53
Seb Coe egy igazi gentleman a régi szép időkből!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!