Kiderült, milyen belső problémák voltak férfi vízilabda-válogatottunknál

2024. március 14. 18:35

Varga Zsolt szövetségi kapitány először nyilatkozik a balul sikerült dohai világbajnokság után.

2024. március 14. 18:35

Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

***

Mint köztudott, a magyar férfi pólóválogatott csak a hetedik helyen végzett a dohai vb-n. A januári Európa-bajnokságon elért negyedik hely után egyértelmű csalódás volt a fiúk katari szereplése. A torna után Zalánki Gergő kritikusan nyilatkozott, s akkor azt is elárulta, hogy szerinte miért szerepelt várakozáson alul a válogatott a világbajnokságon.

„Beszéltünk sokat egymással, próbáljuk pozitívan felfogni a történteket, hogy valószínűleg kellett ez a pofon. Hiszek abban, hogy az életben nincsenek véletlenek és mindennek oka van. Voltak problémák a csapaton belül. Ezt jó, hogy ha mindenki tudja. Sokat kellett beszélnünk egymással. Még rengeteget tudunk fejlődni és összességében úgy érzem, hogy erősebben fogunk innen hazamenni” – jelentette ki még Dohában az olimpiai bronzérmes, világ-, és Európa-bajnok válogatott vízilabdázó.

Ezt is ajánljuk a témában

Most Varga Zsolt, a magyar férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya is megszólalt az M4 Sportnak, s elmondta, szerinte mik voltak a kudarc okai.

„Évente két-három alkalommal lehet csúcsteljesítményre juttatni egy játékost. És ez nem a válogatottra értendő, hanem mindent egybevetve, hiszen a fiúk a klubcsapatukban is a világ élmezőnyében játszanak. Ha a katari vb lett volna az idén a csúcstorna, akkor nem két hét felkészüléssel megyünk neki. Azzal számoltam, hogy nem leszünk topformában a világbajnokságon. A betegségekkel azonban nem tudtam kalkulálni. Az Eb végére például két-három játékost kivéve mindenki volt beteg” – árulta el a kapitány. 

Varga Zsolt hozzátette, Doha után felmerült, sérült-e a válogatottban a csapategység.

„Nehéz beszélgetéseken vagyunk túl. Voltak problémáink, de ez nem a csapategységre vonatkozott. 

Kikaptunk a franciáktól, ez óriási kudarc volt mindannyiunknak. Pszichés terhek jelentek meg egyes játékosoknál, s ez kiütközött ezen a meccsen. Az biztos, másképpen kell csinálni a folytatásban. A fukuokai siker talán nem is volt feldolgozva a fiúkban. Öt-hat csapat van a világ élmezőnyében, amely bármikor le tudja győzni a másikat, s mi is ezek közé tartozunk. Az olimpiára csúcsformába kell kerülünk, fejben, pszichésen topon kell lennünk, ha éremmel szeretnénk hazatérni” – vélte a játékosként olimpiai és kétszeres Európa-bajnok vízilabdázó, edző.

A szakember megjegyezte, a tavalyi és a mostani világbajnokság egymással összehasonlítva egy parabola és egy hiperbola, hiszen akkor minden momentum minket segített, egy góllal nyertük a meccseinket, vagy ötméteres párbajban, itt viszont szinte mindig az ellenkezője történt.

„Párizsban lezárunk egy szakaszt a magyar vízilabdában, akkor tudjuk értékelni, mit hozott a konyhára az idei világbajnokság” 

– mondta Varga Zsolt.

Összesen 35 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:22
🍓 ️ ­­­A­­ ­d­­ö­­g­­ö­­­s­ ­l­­­á­­­n­y­­o­k­­ ­­v­­á­r­­n­­a­­­k­ ­­­r­­á­­­d­­­ 👉 𝗪­𝗪­𝗪­­.­­𝗖­𝗨­𝗠𝟰­.­­­𝗙­𝗨­𝗡
Patika
2024. március 15. 13:51
Ha volt víz meg volt labda is, akkor a többi az csak hatalmi harc.
PeterWeber
2024. március 14. 22:05
Ez most bullshit - ha a betegség volt a probléma, azt miért nem lehetett akkor megmondani, és akkor mire utalt Zalánky, hogy beszélni kell egymással? A betegségen mit kell megbeszélni?
Timchoka
2024. március 14. 21:47
Nagyon drukkolok a jó eredményért, de .... Vegye tudomásul mindenki, hogy ŐK is emberek. És a világ is utolért minket és azt a néhány világszínvonalú csapatot is. Mindenki érezze jól magát az olimpián és élvezze a játékot, aztán csak összejön valami jó kis buli. Hajrá magyaROCK!!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!