Szoboszlai Dominik elárulta, mit gondol Jürgen Klopp távozásáról

2024. február 03. 19:02

A Liverpool klasszisa elmondta, mit éreztek, amikor értesültek a német szakember döntéséről.

2024. február 03. 19:02
Liverpool's German manager Jurgen Klopp (L) congratulates Liverpool's Hungarian midfielder #08 Dominik Szoboszlai (R) at the end of the English Premier League football match between Liverpool and Arsenal at Anfield in Liverpool, north west England on December 23, 2023. Liverpool and Arsenal equalised 1 - 1.
Paul ELLIS / AFP

A hirado.hu vette észre, hogy Szoboszlai Dominik a Liverpool szerdai, Chelsea elleni mérkőzését követően adott mininterjúban Jürgen Klopp vezetőedző távozásával kapcsolatban is mondott pár gondolatot.

„Megpróbálunk nem ezzel foglalkozni, de 

természetesen mindenki számára sokkoló volt, hiszen senki sem számított erre” – mondta Szoboszlai Jürgen Klopp távozásával kapcsolatban.

A Liverpool menedzsere a közelmúltban jelentette be, hogy bár szerződése egy évvel tovább szól, a szezon végén távozik a Mersey-parti egyesülettől és visszavonul. 

Szoboszlai Dominik tavaly nyáron azt mondta, „jackpot”, hogy Jürgen Klopp lesz az edzője, „Az egyik legjobb edző, ha nem a legjobb. Szerintem olyan dolgokat is ki fog tudni hozni belőlem, amiket még én sem tudok, hogy bennem vannak. Várom a közös munkát” – fogalmazott Liverpoolba szerződését követően.

A magyar klasszis a szerdai Chelsea elleni mérkőzést követően arra a kérdésre, hogy Klopp távozása extra motivációt jelent-e a Liverpoolnak, úgy fogalmazott:

 „mindenki egymásért dolgozik, de érte most különösen. Szeretnénk a lehető legtöbb trófeát megnyerni az utolsó itt töltött évében”.

Szoboszlai beszélt arról is: a Chelsea elleni győzelem kulcsa az lehetett, hogy a Liverpool jobban akarta a győzelmet, mint az ellenfél, de ez a mérkőzés már a múlté, és e pillanatban a vasárnapi, Arsenal elleni mérkőzésre fókuszálnak. 

A kétszeres BL- és négyszeres BEK-győztes Liverpool jelenleg 51 pontjával vezeti a Premier League-et, 5 ponttal megelőzve az egy mérkőzéssel kevesebbet játszó Manchester Cityt és az Arsenalt. Szoboszlaiék vasárnap 17:30-tól épp az Ágyúsok otthonában játszanak majd. A klub bejutott az angol ligakupa, a Carabao Cup döntőjébe, és az FA-kupában valamint az Európa-ligában is versenyben van még. 

A Chelsea elleni egyébként Jürgen Klopp 200. bajnoki győzelme volt a Liverpool menedzsereként, 

ezzel ráadásul rekordot állított fel, hiszen a klub edzői közül neki kellett ehhez a legkevesebb mérkőzés – mindössze 318 találkozót kellett ehhez játszania csapatának a Premier League-ben. 

A Szoboszlai Dominikkal készült interjút itt tekinthetik meg: 

Nyitókép: 

 

 

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
machet
2024. február 03. 19:19
Tényleg?Már megint?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!