„Sokszor veszekedtem a liverpooli orvosokkal, mert játszani akartam” – Szoboszlai exkluzív interjút adott

2024. február 25. 16:03

Szoboszlai Dominik exkluzív interjúban vallott a sérüléséről, angliai életéről, Klopp távozásáról és a honvágyról is.

2024. február 25. 16:03

A Match4 stábja Liverpoolban látogatta meg Szoboszlai Dominikot, aki sérülése miatt kénytelen kihagyni a Chelsea elleni Ligakupa-döntőt. Az exkluzív interjúban szóba került a sérülése, az angliai élete, a Klopptól való búcsúzás és a honvágya is. „Ha rajtam múlna, játszanék a Ligakupa-döntőn, de elővigyázatosak a csapatnál és gondolnak a jövőre, nem kockáztatják meg a játékomat a Chelsea ellen” – mondta Szoboszlai, aki hozzátette, liverpooli élete nem olyan, mint az átlagembereké.

Ezt is ajánljuk a témában

„Elég rendesen el vagyunk kerítve, nem vagyunk sokat emberek között, szinte csak az edzőközpont és a házam között ingázok. Időben sem sok program fér bele a folyamatos meccsek miatt. Legfeljebb egy bevásárlás vagy egy ruhanézés. Sosem élek vissza a hírnévvel, nem szoktam kihasználni az ismertséget, de látom, hogy megnéznek, otthon még jobban, mint itt. Az elején tök jó érzés volt, de most már néha elfogadnám azt, ha nem ismernének fel.

Eddig egyetlen egyszer voltam Liverpool belvárosában, de az is nagy hiba volt, nem tudtam megmozdulni.

Amikor ide igazoltam, nem is engedték, hogy a belvárosban lakjak. Tudták jól, hogy ott várnának a szurkolók az ajtó előtt. Nyáron, amikor otthont kerestem, megnéztem vagy húsz házat, de egyik sem volt igazán szimpatikus. Most Manchester mellett lakom, így 45 percet kell ingáznom az edzőközpontig” – fogalmazott a magyar válogatott csapatkapitánya.

„Rendszeresen látogatnak a barátok, a család. Nem sokat vagyok egyedül, de néha arra szükség is van. Aki azt mondja, hogy sosem magányos, az hazudik. Nekem is van olyan, amikor nincs mit csinálnom. Nem olyanok a napjaink, és nem olyan az életmódunk, mint egy átlagembernek. A csapattársakkal sem igazán járok össze, mindenkinek ott van a családja, de ha valakitől segítséget kellene kérnie, kérnem, Trent Alexander-Arnoldot mondanám” – jelentette ki a 8-as számmal futballozó középpályás.

Szoboszlai Dominik szeretné már maga mögött tudni a sérülését, de az orvosoktól még nem kapta meg a zöld lámpát. 

„Utálom, amikor nem játszhatok, sokszor veszekedtem az orvosokkal, mert úgy érzem, hogy tudnék már játszani, de a diagnózis azt mutatja, hogy még nem. Klopp részéről is megvan a érdeklődés, rendszeresen felhív vagy ír egy üzenetet, érdeklődik az állapotomról. Megvan benne az emberség.

Nem úgy néz a játékosokra, mint a robotokra. Mindenkivel ugyanúgy viselkedik. Mindig nyitva van az irodája mindenki előtt. A távozásának bejelentése mindenkit megrendített.

Senki sem tudta, az idősebb játékosok sem. Nem volt jó érzés. A személye komoly lökést adott az ideigazolásomhoz. Az egyik legjobb edző a világon, élmény vele együtt dolgozni. Ez most véget ért. Akárki lesz az edzőnk, a legfőképpen rajtam múlik, hogy megtartsam a helyem a csapatban. Remélem, Premier League-címmel búcsúzunk tőle, de nagyon hosszú az út még addig” – tekintett előre a magyar játékos.

Szoboszlai Dominik nézői kérdésekre válaszolva elárulta, akkor is Liverpoolba igazol, ha előre tudja, hogy csak egy évet dolgozhat Kloppal, egy másik érdeklődő szurkoló pedig a honvágya felől érdeklődött:

„Akkor van igazán honvágyam, amikor otthonról visszatérek Liverpoolba, amikor megérzem, hogy milyen jó is otthon!” – mosolygott a liverpooli középpályás.

Ezt is ajánljuk a témában

Fotó: PAUL ELLIS / AFP

 

Összesen 41 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
I feel the earth move under my feet
2024. február 25. 16:33
' Időben sem sok program fér bele a folyamatos meccsek miatt. Legfeljebb egy bevásárlás vagy egy ruhanézés. ' rotfl...
Mandiner444hu
2024. február 25. 16:08
Képzeld Mandiner közvetlen elnökválasztásért tüntetnek az ellenzéki pártok a Kossuth téren Felszólalók - Dobrev Klára árnyék-miniszterelnök, a DK EP-képviselője, - Szabó Tímea, a Párbeszéd – ZÖLDEK ügyvezető társelnöke, - Kunhalmi Ágnes, az MSZP társelnöke, - Bedő Dávid, a Momentum országgyűlési képviselője, - Iványi Gábor lelkész, - Fekete-Győr András, a Momentum országgyűlési képviselője, - Varju László, a DK országgyűlési képviselője, alelnöke, - Karácsony Gergely főpolgármester.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!