Sigér Dávid újra piros-kékben, de nem Balmazújvárosba tért vissza – nyilatkozik a pikáns átigazolásról!

2024. február 05. 12:44

A Ferencvárossal szerződést bontó középpályás a zöld-fehérek egyik riválisához igazolt.

2024. február 05. 12:44
Sigér Dávid

Ameddig én itt elnök vagyok, a Vidinek nem adunk el játékost. Ha úgy alakulna, hogy nem lesz pénzünk, ha esetleg a jövőnk múlna azon, eladunk-e játékost neki, akkor sem” – foglalt keményen állást Kubatov Gábor, a Ferencvárosi Torna Club elnöke még 2019 tavaszán, amikor a kölcsönben náluk játszó Ivan Petrjak játékjogát elhappolta előlük a rivális székesfehérvári labdarúgócsapat. Most Fradi-játékost mutatott be új igazolásaként a Fehérvár FC. 

A Fradiból a „Vidi”-be

Klubunk leigazolta a 14-szeres magyar válogatott középpályást” – jelentette be hivatalos oldalán a Fehérvár FC, hogy Sigér Dávid február 5-től az ő játékosuk. A minap a Ferencvárossal szerződést bontó labdarúgó ingyen igazolhatóként került az NB I-ben a 3. helyen álló székesfehérváriakhoz. A Fejér vármegyei klub egy videó összeállításban mutatja b új szerzeményét. Érdekesség, hogy a felvételeken az első gólt éppen a Ferencvárosnak lőtte a Balmazújvárosban ismertté vált játékos. A 33 éves focista már székfoglalót is mondott, miután magára öltötte a 18-as számú mezt.

„A megbeszélések során nagyon jó érzés volt, hogy szívesen látnának Fehérváron. Amikor vendégként itt jártam, mindig jó benyomásokat tett rám a környezet. 

Örülök, hogy egy nagy presztízsű, erős klubnál folytatom, amely korábban itthon és nemzetközi szinten is szép sikereket ért el, bízom benne, hogy nekem is hasonló eredményekben lesz szerepem ebben az új érában... 

Nagyon örülök, hogy megérkeztem az NB I-be, átigazolhattam a Balmazújvárosból a Ferencvárosba, jöttek a nemzetközi mérkőzések, a válogatott meghívók – nagyon szép pillanatokra tudok visszaemlékezni. Viszont nem szeretnék itt megállni! Rengeteg energiát érzek magamban, képes vagyok megvalósítani további nagy célokat egy olyan csapatban, ahol ugyanarra vágynak, mint én” – mondta Sigér Dávid a fehervarcfc.hu-nak a szerződés aláírása után.

Ezt is ajánljuk a témában

Van még benne

Sigér Dávid helyzete azután vált bizonytalanná a Ferencvárosban, hogy súlyos térdsérülést szenvedett a 2021-es Európa-bajnokság után. Hosszas, közel egyéves rehabilitációt követően nem tudta visszaszerezni a helyét Sztanyiszlav Csercseszov csapatában, s így a válogatottól is távol került. Az előző szezonban 13-, a mostaniban – már Máté Csaba és Dejan Sztankovics égisze alatt – 23 mérkőzésen kapott játéklehetőséget, mégis 5-szörös bajnokként és egyszeres Magyar Kupa-győztesként a váltás mellett döntött. Az NB I-ben eddig 135 mérkőzésen 13 gólt szerzett, egyszerre kettőt éppen új klubja ellen. Mutatjuk az elsőt!

A mosoly megmarad

Ellentétes utat járt be a téli átigazolási időszakban Kenan Kodró. A góllövőlistát vezető bosnyák csatár szerződése a hírek szerint a nyáron lejárt volna Székesfehérváron, a Ferencváros pedig kivásárolta a játékjogát. Az a transzfer nagy visszhangot váltott ki. A mindig mosolygós, csupaszív Sigér Dávid igazi közönségkedvenc volt az Üllői úton, de nem csak ezért nem kell tartania a népharagtól. Tavasszal  a Gropama Arénában nem találkoznak a felek, az egyetlen összecsapásukon március 9-én a Fehérvár fogadja majd a Ferencvárost.

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: MTI/EPA/Antonio Bat

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
hoci74
2024. február 05. 14:50
Egyre feketébb a Fradi. Se fehér, se zöld..... Csak a fekete. Magyarország első arabnéger válogatottja.
zakar zoltán béla
2024. február 05. 13:47
A tegnapi Kisvárda-"FTC" meccsen a 2 kezdőcsapatban 4 magyar volt. Az "FTC"-ben 1.
bogdan5-aki-vigan-jatszott-mig-elevenen-egtek-az-oroszok
2024. február 05. 13:30
ennek a köcsög kubatovnak van a legjobb munkája - kibaszottul kiváncsi lennék hány interpellációt vagy hozzászólást végzett az országgyűlésben - látható, hogy hiába szoptátok a buzi fradistákat mégis egy bolsevik koszlidérc lett ferencváros polgármestere
szintetikus
2024. február 05. 13:29
ki ez a majom?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!