Reméljük, az esti pólómeccsen nem lesz balhé – jön a román-magyar

2024. február 05. 18:01

A magyar férfi válogatott címvédőként és már biztos olimpiai indulóként 18.30-kor a románok ellen kezdi meg szereplését a dohai vizes-világbajnokságon.

2024. február 05. 18:01
null

Ennél pikánsabb meccsel nem is kezdhetnénk a vb-t. Bár szurkolói rendbontástól nem kell tartani Katarban, azért mégis mindig van pikantériája annak, ha románokkal játszunk, legyen az bármilyen sportesemény is.

Legutóbb a hétvégén ért minket atrocitás Bukarestben. Rasszista botrány övezte a Ferencváros női kézilabdacsapatának vasárnapi, Rapid Bucuresti elleni Bajnokok Ligája-mérkőzését,

ami miatt Béatrice Edwige sírva is fakadt a lefújást követően.

Ezt is ajánljuk a témában

Mint köztudott, a továbbjutás szempontjából kulcsfontosságú találkozón a Fradi 23–20-ra nyert, s ezt a román drukkerek nehezen viselték, így megtalálták a magyarok színes bőrű játékosát. A történtekre aztán reagált az FTC is, amely teljes mértékig kiállt a francia olimpiai-, világ- és Európa-bajnok játékosa mellett. A rasszista balhét nem hagyta szó nélkül a Rapid Bucuresti sem, a román klub alaptalannak tartja Edwige vádjait.

De ez csak egy volt a sok közül a két szomszédország sporteseményein tapasztal botrányokból. A hétfő esti pólómeccs nem számítunk szurkolói balhéra, de a medencében azért a játékosok között lehet nagy birkózás. Még úgy is, hogy a meccs esélyesei egyértelműen mi vagyunk a románok ellen. A cél nem is lehet más ezen a vb-n, mint az aranyérem, viszont az Eb-hez hasonlóan teher sincs, hiszen az olimpiai kvóta Fukuoka óta zsebben van.

A Japánban aratott siker, valamint a fiatalok zágrábi szereplése miatt viszont az elvárások is megnövekedtek,

már ha lehet ilyenről beszélni a férfi vízilabda-válogatottnál.

A magyar csapat hétfőn kezdi meg szereplését a D-csoportban Románia ellen, majd szerdán jönnek az olaszok, végül pénteken a kazahok. A románok ellen sima győzelemre számít mindenki nálunk.

Fotó forrása: MTI/Koszticsák Szilárd

 

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bodrigyuri
2024. február 05. 20:59
A pedocsávó bűntársának a kegyelmi kérvénye kati előtt átment jucus kezén és nem akadályozta meg.
rugbista
2024. február 05. 19:35
Sima meccs volt, nem strapáltuk magunkat.
dodek4b
2024. február 05. 18:27
Honnét tudjuk meg hogy a NATO vesztésre áll Ukrajnában ? Románia átáll !
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!