Romániában kapott rasszista támadást a Fradi játékosa!

2024. február 05. 11:09

A klub kiáll kézilabdázója mellett.

2024. február 05. 11:09

A Ferencváros női kézilabdacsapata a továbbjutás szempontjából rendkívül fontos győzelmet aratott Bukarestben a Bajnokok Ligája csoportkörének 12. fordulójában.

A telt házas mérkőzés lefújása után néhány román szurkoló rasszista megnyilvánulásokat tett az olimpiai bajnok francia játékos, Béatrice Edwige felé, aki sírva nyilatkozott a meccs után.

A hírre reagált az FTC is, a klub a honlapján úgy fogalmazott, hogy „kiáll sportolója mellett, elítéli a kirekesztés eme formáját, valamint megteszi a szükséges lépéseket annak érdekében, hogy hasonló atrocitás ne történhessen meg a jövőben”.

A Ferencváros több mint egy évtizede folyamatosan küzd a kirekesztés minden formája ellen.

Fotó: MTI/Hegedüs Róbert

 

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tizennyolcfok
2024. február 07. 15:35
az mindig jó, ha a fideszes csőcseléknek visszanyal a fagyi. hátha észhez térnek egyszer.
ekeke1
2024. február 05. 18:04
rugbista "Én nem hallok semmi huhogást. Ha jól olvastam valaki az arcára mutatott állandóan (de az a valaki a sajátjára vagy a játékoséra mutatott-e?). " A sajátjára. Ezzel utalván hogy a játékos arcátlanságot követett el, provokálta az ottani ultrákat, oda mentek eléjük ünnepelni. Ezt meg Edwige úgy értelmezte hogy a bőrszínére utalt. Csodálkozom, mert Magyarországon sem ismeretlen gesztus , errefelé is mutogatnak az arcbőrre, ráadásul a Rapidnál is játszanak fekete bőrűek Kanor pl. Szerintem Béatrice Edwige ezt félreértette és túlreagálta.
rugbista
2024. február 05. 16:22
Én nem hallok semmi huhogást. Ha jól olvastam valaki az arcára mutatott állandóan (de az a valaki a sajátjára vagy a játékoséra mutatott-e?). Ha már Hedvigke a Fradiban kézilabdázik, nem lenne jobb, ha sok pénzért a labdára meg a játékosokra figyelne? Nem kell a románokat nyalogatni ("Meddig tartja magában a szart a magyar nő?"), de a tökünk tele van már, hogy ezek a négerek mindenre elpityerednek! Pláne, hogy nem is volt esetleg semmi! Vagy azt sem tudta, mi volt.
edico
2024. február 05. 16:02
Mióta megjártam Afrikát, kicsit más szemszögből tekintek a nem fehér egyénekre.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!