Óriási Vasas-igazolás: Gera Zoltán lett az angyalföldiek vezetőedzője! – háttér és nyilatkozat

2024. február 26. 19:44

Az U21-es válogatottat hagyta ott a korábbi kiválóság, aki először irányít klubcsapatot. A feladata, hogy az NB I-be juttassa az egykor hatszoros bajnokot.

2024. február 26. 19:44
GERA Zoltán

Klubunk a mai napon szerződést bontott csapatunk vezetőedzőjével, Desits Szilárddal. A szakmai munka irányítását Gera Zoltán veszi át, stábjához pedig Csizmadia Csaba is csatlakozik” – jelentette be hivatalos oldalán a Vasas FC, hogy ismét változtatott a szakmai stábon. 

Az előzmények

A másodedzőből lett vezetőedző, Desits Szilárd 2023 április 6-án váltotta Kondás Elemért a kispadon, az NB I-ben nyolc mérkőzésen, az NB II-ben 22 találkozón irányította a piros-kékeket. Menesztése jó ideje a levegőben lógott... Az egyértelműen a feljutást érő első két helyért harcba szállt együttes a nyáron két vereséggel nyitott, hiába győzte le két legfőbb riválisát magabiztosan (Nyíregyháza 3-0, Győr 6-0), rengeteg pontot elhullajtott alacsonyabban jegyzett ellenfelekkel szemben. Az idei évet két gól nélküli döntetlennel kezdte (Budafok, Szeged), két győzelem után Kazincbarcikán sem tudott nyerni (1-1).

Szalay Szabolcs fogja a fejét a kazincbarcikai döntetlen után
Fotó: Facebook/Vasas FC

„A holnapi naptól Gera Zoltán látja el a vezetőedzői feladatokat, aki 2019. június 7-től az U21-es válogatott szövetségi edzője volt, amelyet 35 mérkőzésen irányított. 

Korábban a Ferencváros és az A-válogatott szakmai stábját erősítette, Marco Rossival és Szerhij Rebrovval is együtt dolgozott. 

Segítőként – szintén az U21-es nemzeti együttestől – érkezik csapatunkhoz Csizmadia Csaba, aki korábban Gyirmóton és Budafokon is volt vezetőedző, utóbbival 74 év után az első osztályba is feljutott” – áll a klub hétfői közleményében.

Klubcsapathoz vágyott

Gera Zoltántól már el is köszönt a Magyar Labdarúgó Szövetség, amely kiemeli: a 44 esztendős szakember szorosan együttműködött a szövetségi kapitánnyal, „tíznél is több játékos került fel Marco Rossi együttesébe, többen közülük már nagyon fiatalon alapemberré váltak a felnőtt csapatban.” Gera elmondta, hogy hiányzott neki a mindennapos munka.

„Nagyon hálás vagyok, hogy közel öt éven keresztül a szövetségnél dolgozhattam, és pályakezdő edzőként rám bízták az U21-es csapat irányítását. Kettős feladatom volt a válogatott mellett, a játékosok egyéni fejlesztése mellett az eredményesség javítása is szempont volt. Rengeteget tanultam a szövetségnél eltöltött időszak során, és remélem, én is hozzá tudtam járulni a válogatottban megforduló labdarúgók fejlődéséhez. 

Az elmúlt időszakban több megkeresést is kaptam, és most azért döntöttem a váltás mellett, mert szeretnék klubcsapatnál, napi gyakorlati munkát végezni, melyhez ez a lehetőség, a Vasas kerete ideális számomra” 

fogalmazott az MLSZ oldalának Gera Zoltán.

GERA Zoltán; ROSSI, Marco
Telki, 2018. szeptember 3. Gera Zoltán edző (b) és Marco Rossi szövetségi kapitány a Nemzetek Ligájában 2018. szeptember 8-án Finnország ellen játszó magyar labdarúgó-válogatott edzésén a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) telki edzőközpontjában szeptember 3-án.
MTI Fotó: Illyés Tibor

Lépésről lépésre

A 97 szeres válogatott (26 gól) támadó, majd középpályás 2018 nyarán vonult vissza az aktív játéktól. A Pécs, a Ferencváros, a West Brom és Fulham világszerte elismert, Európa-Liga döntős labdarúgója végigjárta az edzői szamárlétrát: előbb egyéni képzésekért felelős edzőként tevékenykedett a Fradiban, kisvártatva Marco Rossi szövetségi kapitány is meghívta a felnőttválogatott szakmai stábjába. Angyalföldön több fiatallal is együtt dolgozhat majd Gera Zoltán, az ő útjukat is egyengetheti, miközben könnyedén szót érthet a rutinos játékosokkal, akikkel egykor még együtt vagy ellenfélként szerepelt. 

Gera Zoltán szerdán Mezőörsön debütálhat Magyar Kupa-nyolcaddöntőn. A bajnokságban a Vasas vasárnap Siófokon lép pályára, jelenleg a harmadik helyen áll a másodosztályban. Hátránya egyetlen pont a második, már feljutó pozícióban lévő ETO FC mögött, és immár 12 az éllovas – hétfő este éppen a győrieket idegenben 1-0-ra legyőző – Nyíregyházához képest.  

Kapcsolódó vélemény

Marco Rossi

Facebook

Idézőjel

Most két történelmi klub távozik az első osztályból.

 

Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

 

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tommaso
2024. február 27. 00:16
Nagyon rossz hir ez az angyalfoldieknek. Gera edzokent vereseget veresegre halmozo csodtomeg. Persze ha jatekos-edzo lesz, az teljesen mas.
Kovacs11
2024. február 26. 23:10
Sok sikert Gerának!!!
Búvár Kund
2024. február 26. 20:37
Hála az égnek! Nem rontja tovább az utánpótlást. Le a kalappal, mint játékos előtt, de ilyen szintű edzőként, túl korai volt itt kezdeni.
irondome
2024. február 26. 20:13
Hajrá Gerzson!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!